Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

CIB, POVESTIRI ADEVARATE Fara politica, ce palaria mea!

Din colţuri de ţară ajunserăm de pe băncile a două universităţi să ne cocoţăm tocmai în cuiul Darabaniului. Ne-am cazat sub atenta îndrumare a conducerii, la Hotel Patru Camere-n Pod (doi pe doi, din care doi pe unu sobă fără lemne). Şi ne-am început meseria... Şi cum românului îi place să aibă mai multe, nici noi nu am rămas în urmă la acest capitol. Doar că ale noastre erau opuse ca geamurile mansardelor, alese după gustul fiecăruia: a lui cu vedere la grădină, a mea cu vedere la strada de unde aveam să culeg fel de fel de naşi, plecaţi ori duşi pe apa sâmbetei. Cum meseria de seară începea devreme şi ţinea mult, căpătam experienţă, construiam şi cariere, toate astea mă pregăteau să devin un Domn. Dar totuşi, ceva lipsea: poate un pic de vârstă, poate prea multă rădăcină de păr... Oricum, aveam în curând să aflu. Şi nu din zona laboratorului de resurse externe de bioBoc, nici din chilia cea mică unde paşii ne tulburau pasul, ci din cu totul altă parte.

 

Autobuzul goneşte cu viteza de 13 lei din care rup doi pentru a continua drumul spre capitala judeţului, la concursul inspiraţiilor. Timid de tânăr, aflat la prima înfăţişare, intru în încăperea distinsă a consumatorilor de cretă, dând un bună ziua dărăbănean. Mă repet de câteva ori la stânga şi la dreapta, dar fără efect. Hotărât să nu fiu ajutorul băgătorului de seamă, am făcut drumul înapoi, spre ieşire, să mă mai răcoresc. Cum mi-a plăcut întotdeauna să colind magazinele, într-un asemenea loc am ajuns fără prea mult efort. Şi cum românul are o idee „bună” în cele din urmă, am scos din buzunar 102 lei şi am cumpărat-o pe ea, pălăria. Am reuşit să ajung la pachetul cu însemnări de adăugat din bătaie de cap, înapoindu-le după destul de mult timp... Întors acasă, nu am reuşit să o păstrez până la adânci bătrâneţi simţindu-mă în dificultate cu ea în preajma celor de care încă nu m-am despărţit, aşa că nu am mai luat-o din cui. (Ionel Bichir)


 
PS: Nici noi nu pricepem nimic din politică

9:40 pm Joi, 09 Februarie, 2012

2 Comentarii la “CIB, POVESTIRI ADEVARATE Fara politica, ce palaria mea!”

  1. eu spune:

    Oare de ce trebuie sa ajunga omul la maturitate sa vorbeasca ? Oare de ce n-a vorbit pana acum ? Domnule Bichir , te respect ! Esti un om inteligent dar nu ai dat totul datoatorita timiditatii inexplicabile . Bea un pahar , gandeste-te la ce ti-a ramas nespus si baga-ti piciorul , asa cum ai facut in acest articol. :-)

  2. Raluca spune:

    Jos palaria, mon cher !

  3. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


    Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare