Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti
Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!
Editorial

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
Artisti darabaneni premiati la Concursul national de la Tg. Neamt

Gianina Cibotariu (foto dreapta), elevă în clasa a X-a la Grupul Şcolar Darabani, a obţinut premiul I la secţiunea solişti vocali, obţinând cea mai strălucitoare medalie după interpretarea pieselor „Arză-te-ar focul de soartă” şi „Când eram la mama fată”. „Concurenţa a fost acerbă, şi personal am trăit cu impresia că la alte festivaluri am avut prestaţii mai bune. Dar cred că totul a fost doar din cauza emoţiilor mari. Mă bucur foarte mult pentru premiul obţinut” a declarat pentru Darabaneni.ro, Gianina Cibotariu.

„Stejărelul” a ocupat o poziţie pe podium şi la probele dedicate ansamblurilor folclorice, clasându-se pe locul III. Dărăbănenii au concurat cu artişti din zone folclorice cu renume: Maramureş (ansamblul din Vişeul de Sus, care a obţinut şi trofeul festivalului), Craiova, Piatra Neamţ, Târgu Neamţ, Focşani, Bacău. Componenţii ansamblului „Stejărelul” sunt: Denis Guceanu, Andrei Matei, Stelian Cheptroşu, Cosmin Şîncoviţă, Adelina Prisacariu, Ionuţ Lupuşoru, Alin Creţu, Marius Goţan, Gabriel Ştefan, Monica Lupuşoru, Mădălina Axinte, Gianina Cibotariu, Gabriela Racu, Dumitriţa Bilibău, Mirela Prodan, Mariana Palaneţ, Giorgiana Moga, Robert Axinte, Alexandru Schreiner, Iulia Ungureanu şi Ioana Păduraru.
Principalul artizan al acestor rezultate este prof. Mirel Dascălu. Cadrul didactic a reuşit performanţa de a participa la aceste festivaluri, cu toate că nu a avut un buget alocat în acest sens. S-au depus eforturi pentru ca elevii să nu fie nevoiţi să scoată bani din buzunar. „Nu poţi spune unui copil care face acest lucru din pasiune să plătească drumul până la locul de desfăşurare al festivalului, sau taxa de înscriere în concurs. Suntem nevoiţi să ne orientăm doar spre concursurile fără taxe. În condiţiile actuale, ne descurcăm cum putem” a declarat prof. Mirel Dascălu. (I.D.)
9 Comentarii la “Artisti darabaneni premiati la Concursul national de la Tg. Neamt”
Sondaj
Darabaneanul lunii

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”
Stiri nationale si internationale
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare
bravoooooooooo
Bravooooooooooooooooo,d-le Mirel,felicitari copiilor si premiantilor.Sunt mandru ca sunt darabanean.Am increderea d-le Mirel ca vei ajunge mai departe de Darabani.Succes !!!!!!!!!!!!!!!!
Felicitări,Geani!:*:*
Felicitări!:*
va multumin..!..si noi suntem mandri in primul rand de domn profesor si trebuie sai multumim lui pt ceea ce face cu noi si din noi..!..sper si vrem sa mai avme in continuare spectacole.
va multumin..!..si noi suntem mandri in primul rand de domn profesor si trebuie sai multumim lui pt ceea ce face cu noi si din noi..!..sper si vrem sa mai avme in continuare spectacole.
bravo Gianina!!!suntem mandri de tine
Felicitari varmea ! >:D< Tot asa 'nainte !
Ultimele articole
Pe 18 martie, a avut loc la Colegiul Național „August Treboniu Laurian” din Botoșani, etapa județeană a olimpiadei la disciplina Istorie. La clasa a VIII-a, din partea Școlii Gimnaziale „Leon Dănăilă” din Darabani au participat cinci eleve: Adriana Teioșanu, Andreea Timofte, Denisa Cliveț, Adelina Agavriloaie și Denisa Bojoga. Trei dintre acestea au ocupat toate locurile de pe podium, astfel: locul I, cu 97 de puncte Adriana Teioșanu, locul II, cu 92 de puncte ... continuare »
Populația rezidentă a județului a scăzut la 392.821. De la 412.626, cât era în 2011, s-a apropiat foarte mult de valoarea din 1948, de 385.236 locuitori. Și populația municipiului Botoșani a scăzut, de la 106.847 cât era în 2011, la 89.987 de locuitori în 2021. Chiar și cu aceste valori în scădere, municipiul Botoșani are o populație mai mare decât multe orașe cunoscute din România, cum ar fi Deva (53113), Hunedoara (50457) sau Miercurea Ciuc (34484). În ... continuare »
Prestația unui copil de 7 ani din Botoșani, la emisiunea Românii au talent, a devenit virală pe internet. Copilul a impresionat juriul și asistența cu un monolog despre care toată lumea a spus că este „discursul lui Vlad Țepeș”. Cu o prestație scenică puternică, știind foarte bine când și cum să rostească vorbele, tânărul botoșănean a primit chiar un Golden Buzz, mergând astfel direct în semifinală. Juriul a fost emoționat până la lacrimi, s-a ... continuare »
De câteva zile au început înscrierile pentru ediția 2023 a Maratonului Nordului. Celebra competiție, una dintre cele mai vechi din Moldova (cea de mtb), invită sportivii începători, amatori și profesioniști la cele 2 probe: mtb și trail, fiecare cu mai multe trasee, cu grade diferite de dificultate. Maratonul Nordului MTB este la a XIII ediție și după 5 ediții la Pomârla, se va muta într-o localitate nouă, cu trasee noi și ... continuare »
Clădirea are o valoare de patrimoniu și simbolică deosebită, motiv pentru care, Asociația Nord și-a propus, alături de administrația locală și de mai mulți parteneri să reconstruiască școala așa cum a fost, cu materialele din vremea în care a fost ridicată și implicând specialiști în domeniu, arhitecți, studenți, meșteri locali sau elevi. Lucrările au fost inițiate anul acesta, când, în perioada festivalului, a fost pregătit terenul pentru edificarea ... continuare »