Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
ANIVERSARE Dărăbăneni, în vizită la Mihai Eminescu
În cadrul programului comemorativ „Eminescu, un OM între oameni”, un grup de elevi ai Grupului Şcolar Darabani au venit cu ideea originală de a face un film chiar la Ipoteşti, la casa memorială a poetului naţional. Propunerea a fost privită, în primă instanţă, cu oarecare reticenţă de către coordonatorul programului educaţional, prof. Alina Andrei. Profesoara de limba română s-a alăturat, în final, elevilor săi. Grupul de dărăbăneni a poposit la casa memorială a poetului, chiar cu 10 minute înainte de încheierea orelor de vizită. Ghidul muzeului a făcut până la urmă o concesie şi şi-a prelungit programul, pentru un scop nobil. A fost de acord ca dărăbănenii să filmeze detalii din casa memorială, oferindu-le oaspeţilor toate amănuntele despre poetul nepereche.
Scenariul şi regia au fost realizate ad-hoc. Personajul principal, Mihai Eminescu, a fost interpretat de „actorul” Matei Ştirbu. Elena Nechifor a filmat cea mai mare parte dintre cadre, dar la realizarea filmului au contribuit toţi cei prezenţi(foto sus): Andrei Cimpoi, Andrei Zaharia, Bogdan Livadariu, Flavia Derscariu, Erminia Ifrim, Alexandra Vicliuc şi prof. Alina Andrei. Nu a fost ratat la final nici „lacul codrilor albaştri”, unde pelerinii au descoperit un peisaj încântător, dar tenebros, desprins parcă din poveştile cu stafii. Atmosfera a fost luminată în final de artificiile aprinse în cinstea „regelui poeziei”. Producţia finală, una de excepţie, poate fi vizualizată la Clipul săptămânii. „Dacă la început am fost cam sceptică în ceea ce priveşte reuşita <<aventurii>> de la Ipoteşti, am ajuns la concluzia că, atunci când pui foarte mult suflet în ceea ce faci, ai şanse maxime de reuşită. Mulţumesc tuturor celor care mi-au demonstrat acest lucru”, ne-a declarat prof. Alina Andrei(foto stânga).
1 Comentarii la “ANIVERSARE Dărăbăneni, în vizită la Mihai Eminescu”

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”
credeam ca vremea ne va strica planurile dar nu a fost asa si pana la urma am putu lansa si artificiile:P
Ultimele articole
Fotbalul trebuie să unească oamenii, chiar dacă nu a fost întotdeauna așa. Acum aproape 20 de ani am cunoscut un om discret, mereu cu zâmbetul pe buze, extrem de amabil și cu un respect ieșit din comun. Și așa este și astăzi. Este vorba de Costel Nechifor, fostul fundaș al Sănătății, ulterior delegat al echipei de fotbal a orașului Darabani. Și Costel a fost aproape de fotbalul dărăbănean, nu numai la bine, dar mai ales la greu. Ne-am bucurat împreună la ... continuare »
Județul Botoșani se situează la mijlocul clasamentului, cu o rată de promovabilitate de 74,12, ce depășește puțin media națională. În județ sunt atât licee care au înregistrat 99% promovabilitate cât și licee cu 0%. La Liceul „Dimitrie Cantemir” din Darabani 67,48% din candidați au promovat examenul. Însă liceul dărăbănean se poate lăuda cu una din cele 6 medii de 10 ale județului, performanță reușită de eleva Horopciuc Veronica (foto medalion), ... continuare »
„Planurile de viitor sunt destul de mari. Vrem să ne menținem sus în Liga a 3-a, să nu dezamăgim cum a fost data trecută. Îmi pare bine că băieții au ajuns la nivelul acesta, eu o să mă ocup mai departe, sper să am și ajutorul Primăriei și al altor sponsori. De unul singur este foarte greu, dar Primăria a promis că ne va fi alături. Dar acum o să tragem linie, o să facem o analiză a meciului de astăzi pentru că nu mi-a plăcut. O să mai aducem jucători, ... continuare »
Darabaneni.ro a discutat cu Rareș Mandache, elevul dărăbănean care a obținut Premiul I la Olimpiada Națională de Istorie, cea mai mare performanță a învățământului dărăbănean. Adolescentul ne-a mărturisit că mama sa a rămas fără cuvinte în momentul în care a primit vestea rezultatului său la olimpiadă, încă nu e decis la ce liceu va merge, și le mulțumește tuturor celor care l-au susținut în obținerea acestui rezultat istoric. ... continuare »
Originar din Bârlad, Ionel Bichir a ajuns în 1977 la Darabani, unde a predat matematica patru decenii, dar mai ales bunul simț și omenia. Un romantic incurabil, matematicianul a scris mai multe volume de poezii, din suflet și pentru suflet. De asemenea, a realizat o colecție impresionantă de picturi și sculpturi și era un șahist foartebun. Ionel Bichir este un simbol al Darabaniului, orașul pe care l-a iubit atât de mult și unde își va dormi somnul de veci. ... continuare »