Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

ANIVERSARE Dărăbăneni, în vizită la Mihai Eminescu

În cadrul programului comemorativ „Eminescu, un OM între oameni”, un grup de elevi ai Grupului Şcolar Darabani au venit cu ideea originală de a face un film chiar la Ipoteşti, la casa memorială a poetului naţional. Propunerea a fost privită, în primă instanţă,  cu oarecare reticenţă de către coordonatorul programului educaţional, prof. Alina Andrei. Profesoara de limba română s-a alăturat, în final, elevilor săi. Grupul de dărăbăneni a poposit la casa memorială a poetului, chiar cu 10 minute înainte de încheierea orelor de vizită. Ghidul muzeului a făcut până la urmă o concesie şi şi-a prelungit programul, pentru un scop nobil. A fost de acord ca dărăbănenii să filmeze detalii din casa memorială, oferindu-le oaspeţilor toate amănuntele despre poetul nepereche.

 Scenariul şi regia au fost realizate ad-hoc. Personajul principal, Mihai Eminescu, a fost interpretat de „actorul” Matei Ştirbu. Elena Nechifor a filmat cea mai mare parte dintre cadre, dar la realizarea filmului au contribuit toţi cei prezenţi(foto sus): Andrei Cimpoi, Andrei Zaharia, Bogdan Livadariu, Flavia Derscariu, Erminia Ifrim, Alexandra Vicliuc şi prof. Alina Andrei. Nu a fost ratat la final nici „lacul codrilor albaştri”, unde pelerinii au descoperit un peisaj încântător, dar tenebros, desprins parcă din poveştile cu stafii. Atmosfera a fost luminată în final de artificiile aprinse în cinstea „regelui poeziei”. Producţia finală, una de excepţie, poate fi vizualizată la Clipul săptămânii. „Dacă la început am fost cam sceptică în ceea ce priveşte reuşita <<aventurii>> de la Ipoteşti, am ajuns la concluzia că, atunci când pui foarte mult suflet în ceea ce faci, ai şanse maxime de reuşită. Mulţumesc tuturor celor care mi-au demonstrat acest lucru”, ne-a declarat prof. Alina Andrei(foto stânga).


 9:45 pm Sambata, 15 Ianuarie, 2011

1 Comentarii la “ANIVERSARE Dărăbăneni, în vizită la Mihai Eminescu”

  1. legea122 spune:

    credeam ca vremea ne va strica planurile dar nu a fost asa si pana la urma am putu lansa si artificiile:P

  2. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


    Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare