Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

CANOTAJ O darabaneanca se pregateste pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro FOTO

Mădălina Petreanu, originară din Darabani, în prezent sportivă a clubului CSM Timişoara, a început să practice canotajul la o vârstă fragedă, atunci când unele colege de generaţie încă se mai gândeau la păpuşi. Selectată de antrenorul Ioan Matei pentru canotaj, Mădălina a devenit din clasa a VII-a eleva Liceului cu Program Sportiv „Banatul” din Timişoara. După antrenamente lungi şi deosebit de dificile, rezulatele nu au întârziat să apară. În 2011 a urcat pe treapta cea mai înaltă a podiumului la Campionatul Naţional de Juniori, iar la ediţia din luna august a acestui an, de la Orşova, a obţinut medalia de argint împreună cu Norica Hobean, la proba de 2 rame fără cârmaci, clasându-se înaintea echipajelor unor cluburi titrate precum Steaua sau Dinamo. La Regata Internaţională din Bulgaria, desfăşurată în iulie, echipajul timişorean şi-a adjudecat medaliile de aur.


Darabaneni.ro a adresat câteva întrebări sportivei, care îşi doreşte să atingă culmile performanţei în acest sport foarte greu: Jocurile Olimpice şi Campionatele Mondiale.

Cum ai ajuns să practici canotajul?

Am fost selectată de antrenorul Ioan Matei, la una din vizitele acestuia în zona oraşului Darabani pentru selectarea de copii pentru canotaj, pe criteriul că eram cea mai înaltă din clasă, având şi o constituţie fizică foarte bună. Aşa am ajuns în lotul de canotaj al CSM Timişoara în clasa a VII-a.

În ce constă, practic, antrenamentul vostru?

Antrenamentele le facem pe râul Bega. Avem câte două antrenamente zilnic, facem 12 sau 14 kilometri pe apă, plus antrenamentele de completare, forţă sau alergare 30 de minute. E foarte greu, dar nu regret că am ales să practic acest sport.

Ai şanse să fii inclusă în lotul olimpic pentru Rio 2016?

Mă pregătesc pentru asta. Criteriul de selecţie la lotul olimpic este unul dur şi sigur că se bazează pe rezultatele obţinute. Deocamdată mă antrenez ca să intru în pregătirea pentru Mondiale. Specialitatea mea sunt ramele, 2 sau 4 rame fără cârmaci. 

Consilierii locali din Darabani urmează să analizeze cererea depusă la Primărie de tatăl sportivei, Vasile Petreanu, în vederea alocării de la bugetul local a unui premiu în bani care să recompenseze rezultatele obţinute până acum de Mădălina Petreanu în canotaj. (I.D.)

Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini şi o parte din diplomele sportivei

Pe aceeaşi temă:

Povestea tristă a unui mare campion dărăbănean la canotaj

 Te-ar mai putea interesa si:  canotajMădălina Petreanu
9:07 pm Miercuri, 31 Octombrie, 2012

2 Comentarii la “CANOTAJ O darabaneanca se pregateste pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro FOTO ”

  1. spune:

  2. madina spune:

    Bravo Madutza!:X

  3. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


    Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

PS: Revenim curând cu un reportaj emoționant realizat în Nord.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare