Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Darabaneni

Andrei Avadanei, medalie de aur la Campionatul Mondial Infomatrix

Vineri, 13 Mai, 2011

Infomatrix este o competiţie anuală dedicată specialiştilor în IT (studenţi şi elevi de liceu) organizată la nivel mondial, având etape naţionale în diverse state ale lumii şi încheindu-se cu etapa finală la Campionatul Mondial Infomatrix, Bucureşti. În România, este cea mai importantă competiţie pentru studenţi şi liceeni, dar şi printre cele mai importante competiţii internaţionale ale Europei Centrale şi de Est, la care participă tineri din zeci de ...  continuare »

6 Comentarii »

Leon Danaila, „Doctor Honoris Causa” al Universitatii din Suceava VIDEO

Joi, 14 Aprilie, 2011

Leon Dănăilă s-a născut pe 1 iulie 1933 la Darabani. El este prof. dr. neurochirurg, şeful Clinicii II Neurochirurgie din cadrul Institutului de Boli Cerebrovasculare Bucureşti şi profesor la Universităţile „Carol Davila” şi „Titu Maiorescu” din capitală. În decursul celor peste 50 ani de activitate profesională, Leon Dănăilă a efectuat aproximativ 40.000 de operaţii, intervenţiile cu laser fiind introduse chiar de dărăbănean în neurochirurgia ...  continuare »

3 Comentarii »

FOLCLOR Festivalul „Dorule, floare de roua” cu darabaneni la inaltime

Sambata, 09 Aprilie, 2011

Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botoşani a fost în acest week-end gazda ediţiei a IX-a a festivalului de folclor „Dorule, floare de rouă”. Festivalul-concurs de interpretare a cântecului şi dansului popular s-a adresat tinerilor de liceu din judeţul Botoşani. Oraşul Darabani a fost reprezentat la acest festival de un grup destul de numeros de elevi ai Grupului Şcolar, coordonaţi de prof. de muzică Constantin Florea. Delegaţia dărăbăneană a ...  continuare »

2 Comentarii »

Ionel Bichir - lansare de carte in lacrimi GALERIE FOTO

Joi, 07 Aprilie, 2011

Joi, de Ziua Mondială a Sănătăţii, dărăbănenii nu au avut ce sărbători în acest domeniu odată cu închiderea Spitalului, aşa că au participat în Sala Mare a Primăriei la lansarea de carte a profesorului de matematică Ionel Bichir. Alături de ultimul volum de poezii, „Destin”(2011), au fost prezentate şi „Mai hai” împreună cu „Frumoasa adormită”(2010). Moderatorul manifestării culturale, prof. Lucian Sîrbu, a precizat faptul că acesta „este un ...  continuare »

15 Comentarii »

Prof. Corneliu Subotnicu-lectia de design vestimentar GALERIE FOTO

Marti, 05 Aprilie, 2011

Prof. ing.  Corneliu Subotnicu ne predă o nouă lecţie de frumos, explicându-ne principiile artistice ale designului vestimentar. Fiecare dintre aceste principii este exemplificat prin lucrările viitorilor tehnicieni designeri care vor absolvi anul viitor Grupul Şcolar Darabani. Evoluţia discipolilor profesorului Subotnicu este remarcabilă şi poate fi observată în lucrările expuse mai jos. În prezent se lucrează la tipare, în funcţie de care se va obţine ...  continuare »

40 Comentarii »

UN OM ÎNTRE OAMENI „Ultimul miliţian din Poliţia Darabani”

Joi, 24 Martie, 2011

Se autointitulează „ultimul miliţian din Poliţia Darabani”, „pozarul târgului” sau simplu, „un om între oameni”. Apelative pe care nu le-a renegat niciodată, dimpotrivă. Vechiul sistem l-a pregătit profesional foarte bine, devenind un criminalist renumit al judeţului Botoşani şi l-a format, în primul rând, ca OM. Este vorba despre Vasile Amitroaiei(foto dreapta), agent şef principal în cadrul Poliţiei Darabani. „Amprenta” sa numărul unu a ...  continuare »

12 Comentarii »

DESTIN Ionel Bichir, la al patrulea volum de poezie

Luni, 28 Martie, 2011

Profesorul de matematică Ionel Bichir a scos în acest weekend de sub tipar, un nou volum de poezie. Lucrarea intitulată „Destin” a fost realizată în cele mai bune condiţii grafice la editura „Taida” din Iaşi. Acesta este al patrulea volum de poezie care poartă semnătura Ionel Bichir, după „Din poezia lui Cib”(2005), „Frumoasa adormită” şi „Mai hai”(2010), lucrări care se adaugă celor două culegeri de matematică ale autorului. „Destin” ...  continuare »

5 Comentarii »

Dorin Dobrincu, directorul Arhivelor Naţionale, este "Botoşăneanul zilei"

Marti, 15 Martie, 2011

Dorin Dobrincu s-a născut pe 28 februarie 1972, la Darabani. El este una dintre personalităţile controversate ale României, dar se pare că în jurul istoricului, controversa are menirea de a-i scoate în evidenţă meritele, nu a i le neutraliza. Tânărul cercetător român, specializat în rezistența anticomunistă din România, este din 2007 director general al Arhivelor Naționale ale României. S-a impus în mod special în cercetarea şi studierea rezistenţei ...  continuare »

2 Comentarii »

Smărăndiţa David, medaliată cu bronz la concursul „Euclid”

Marti, 08 Martie, 2011

Smărăndiţa David este elevă în clasa a VIII-a la Grupul Şcolar Darabani. Darabaneni.ro v-a împărtăşit o mică parte din talentul dărăbănencei la sărbătorile de iarnă de anul acesta, când aţi putut afla despre pasiunea pentru pictură a Smărăndiţei. Ea a câştigat primul loc la vernisajul expoziţiei-concurs, „Icoană din sufletul unui copil” de la Timişoara, unde elevi din toată ţara au prezentat icoane pictate pe sticlă sau lemn. Week-endul ...  continuare »

5 Comentarii »

Rezultate bune ale elevilor dărăbăneni la concursurile şcolare

Miercuri, 23 Februarie, 2011

Week-endul trecut a avut loc la Botoşani etapa a doua a concursului de evaluare în matematică „Năstăsescu”. Acestă întrecere şcolară a matematicienilor a avut loc la centrul de evaluare al Liceului Teoretic „Nicolae Iorga”. La această fază a concursului şcolar, primul loc la clasa a XII-a a fost adjudecat de eleva Grupului Şcolar Darabani, Amalia Asandului(foto), care a acumulat 70 de puncte. Eleva profesorului Constantin Ceică recidivează în obţinerea ...  continuare »

7 Comentarii »

Maestrul dărăbănean al rebusului, cavaler de Malta

Miercuri, 09 Februarie, 2011

Constantin Ceică este profesor de matematică la Grupul Şcolar Darabani şi în acelaşi timp un vrăjitor al cuvintelor încrucişate, în arenele revistelor de enigmistică. El reprezintă sarea şi piperul dimineţilor din cancelarie. Întrebările sale încuietoare sunt urmate de răspunsuri care dintre care mai hazlii. În  această dimineaţă, întrebarea zilei a fost: „La ce bun o revistă cu rebusuri?” Evident răspunsul nu a fost unul fad legat de umplerea ...  continuare »

13 Comentarii »

GALERIE FOTO Vasile Foca, pictorul dărăbănean de pe str. Ştefan Luchian

Miercuri, 26 Ianuarie, 2011

„Carul cu boi” de Nicolae Grigorescu i-a marcat cariera. Locuieşte în Darabani, pe strada care poartă numele pictorului Ştefan Luchian. Numele său este Vasile Foca şi este de profesie electrician. Viaţa lui s-a derulat sub zodia culorilor, a artei în general. Cu ajutorul creaţiilor sale a reuşit să-şi întreţină copiii în şcoală. Pentru că altfel, i-ar fi fost aproape imposibil să se descurce cu o pensie care, în prezent, este chiar mai mică de 400 lei. ...  continuare »

12 Comentarii »

Dărăbăneni premiaţi la „Seara Voluntarilor Botoşăneni”

Joi, 27 Ianuarie, 2011

 Centrul Europe Direct şi Asociaţia B-Right Media au lansat oficial la Botoşani „Anul European al Voluntariatului”. Prima manifestare organizată cu acest prilej a fost „Seara Voluntarilor Botoşăneni”, care a avut loc ieri în sala mare a  Teatrului Mihai Eminescu. Acest eveniment şi-a propus să le ofere recunoaştere tuturor persoanelor care s-au pus în slujba concetăţenilor, fără a fi neapărat recompensaţi financiar pentru atitudinea lor. Mai ...  continuare »

3 Comentarii »

Un dărăbănean în conducerea Statului Major General al Armatei Române!

Miercuri, 26 Ianuarie, 2011

Un dărăbănean este, la 40 de ani, şeful Secţiei financiar-contabile a Statului Major General din cadrul Ministerului Apărării Naţionale. Colonel, licenţiat în economie, doctor in Ştiinţe Militare, decorat şi distins cu însemne militare de prim rang, Colonelul (Fin.) dr. Cristinel Nelu Livadariu s-a născut la 14 iunie 1970 în Darabani. Publicaţia online stiri.botosani.ro l-a declarat ieri pe Nelu Livadariu, Botoşăneanul zilei! În anul 1991 a absolvit Şc ...  continuare »

1 Comentariu »

ANIVERSARE Dărăbăneni, în vizită la Mihai Eminescu

Sambata, 15 Ianuarie, 2011

În cadrul programului comemorativ „Eminescu, un OM între oameni”, un grup de elevi ai Grupului Şcolar Darabani au venit cu ideea originală de a face un film chiar la Ipoteşti, la casa memorială a poetului naţional. Propunerea a fost privită, în primă instanţă,  cu oarecare reticenţă de către coordonatorul programului educaţional, prof. Alina Andrei. Profesoara de limba română s-a alăturat, în final, elevilor săi. Grupul de dărăbăneni a poposit ...  continuare »

1 Comentariu »

COME BACK… A dat Franţa pe Darabani, din dragoste pentru DESIGN

Marti, 18 Ianuarie, 2011

  Darabaneni.ro a publicat acum o săptămână articolul „Urmaşii designerului Cătălin Botezatu…de la Grupul Şcolar”. Materialul s-a bucurat de un interes uriaş din partea dărăbănenilor. Aproximativ 1000 de calculatoare s-au deschis pe pagina respectivă şi au fost postate peste 50 de comentarii. Culmea, nu a fost  cancan, fotbal ori polemică politică. A fost doar oglindirea „muncii unui colectiv, muncă pe care aceşti oameni o preţuiesc foarte ...  continuare »

11 Comentarii »

Studenta Diana Dron, „FAIMA” oraşului Darabani

Marti, 21 Decembrie, 2010

Diana Dron, eleva eminentă care a absolvit liceul la Grupul Şcolar Darabani, este în prezent studentă la Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria şi Managementul Afacerilor „FAIMA” din Bucureşti, unde a fost admisă prima pe listă. Chiar dacă iniţial se gândea la o carieră în medicină, Diana s-a orientat în final spre această facultate nou înfiinţată şi foarte modernă, din cadrul Universităţii Politehnica din capitală, pentru a nu renunţa la marea ei ...  continuare »

4 Comentarii »

ACUM 21 DE ANI… „Revoluţia din 1989 mi-a lăsat un gust amar”

Joi, 09 Decembrie, 2010

Petr3 Constantin Mesler, Constantin Creţu şi Constantin „Dorin” Păduche (foto stânga)…Cei trei au în comun prenumele „Constantin”, au participat la evenimentele din Decembrie 1989 şi nu în ultimul rând, îi caracterizează un bun simţ ieşit din comun. Din păcate, Petre Constantin Mesler nu mai este printre noi, iar Darabaneni.ro a discutat cu ceilalţi doi dărăbăneni, care au participat la Revoluţia din Decembrie 1989. Imediat după ce focul Revoluţiei ...  continuare »

Fara comentarii »

Dărăbăneanul Dobrincu sare în ajutorul pensionarilor botoşăneni

Joi, 16 Decembrie, 2010

Conform Botosaneanul.ro, şeful Arhivelor de la Bucureşti susţine că deja direcţia spre care se îndreptă demersurile legislative pe care le-a iniţiat pentru rezolvarea acestei probleme spinoase este una optimistă, iar anul viitor există şanse ca aceste acte să ajungă în posesia beneficiarilor. „În acest an, în primăvară, proiectul de lege a fost asumat de Guvern şi a fost înaintat  Parlamentului. În acest moment avem un vot favorabil în Plenul Senatului ...  continuare »

2 Comentarii »

DOCUMENTAR "Am participat la Revoluţie cu un aparat de fotografiat"

Luni, 06 Decembrie, 2010

În zilele lui Decembrie 1989, mă aflam împreună cu câţiva colegi, profesori de matematică şi chimie, la cursurile de reciclare din Iaşi. Luasem o cameră la etajul patru al hotelului de lângă tribunal, din al cărei balcon, după cursuri,  priveam la mulţimea de oameni, care asemenea unui torent uneori înspumat, alteori lent, inunda trotuarele. De acolo de sus, toate se vedeau altfel. Dacă, ca simplu trecător prin  mulţimea de jos, nu ...  continuare »

3 Comentarii »

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare