Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Darabaneni

ANIVERSARE Dărăbăneni, în vizită la Mihai Eminescu

Sambata, 15 Ianuarie, 2011

În cadrul programului comemorativ „Eminescu, un OM între oameni”, un grup de elevi ai Grupului Şcolar Darabani au venit cu ideea originală de a face un film chiar la Ipoteşti, la casa memorială a poetului naţional. Propunerea a fost privită, în primă instanţă,  cu oarecare reticenţă de către coordonatorul programului educaţional, prof. Alina Andrei. Profesoara de limba română s-a alăturat, în final, elevilor săi. Grupul de dărăbăneni a poposit ...  continuare »

1 Comentariu »

COME BACK… A dat Franţa pe Darabani, din dragoste pentru DESIGN

Marti, 18 Ianuarie, 2011

  Darabaneni.ro a publicat acum o săptămână articolul „Urmaşii designerului Cătălin Botezatu…de la Grupul Şcolar”. Materialul s-a bucurat de un interes uriaş din partea dărăbănenilor. Aproximativ 1000 de calculatoare s-au deschis pe pagina respectivă şi au fost postate peste 50 de comentarii. Culmea, nu a fost  cancan, fotbal ori polemică politică. A fost doar oglindirea „muncii unui colectiv, muncă pe care aceşti oameni o preţuiesc foarte ...  continuare »

11 Comentarii »

Studenta Diana Dron, „FAIMA” oraşului Darabani

Marti, 21 Decembrie, 2010

Diana Dron, eleva eminentă care a absolvit liceul la Grupul Şcolar Darabani, este în prezent studentă la Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria şi Managementul Afacerilor „FAIMA” din Bucureşti, unde a fost admisă prima pe listă. Chiar dacă iniţial se gândea la o carieră în medicină, Diana s-a orientat în final spre această facultate nou înfiinţată şi foarte modernă, din cadrul Universităţii Politehnica din capitală, pentru a nu renunţa la marea ei ...  continuare »

4 Comentarii »

ACUM 21 DE ANI… „Revoluţia din 1989 mi-a lăsat un gust amar”

Joi, 09 Decembrie, 2010

Petr3 Constantin Mesler, Constantin Creţu şi Constantin „Dorin” Păduche (foto stânga)…Cei trei au în comun prenumele „Constantin”, au participat la evenimentele din Decembrie 1989 şi nu în ultimul rând, îi caracterizează un bun simţ ieşit din comun. Din păcate, Petre Constantin Mesler nu mai este printre noi, iar Darabaneni.ro a discutat cu ceilalţi doi dărăbăneni, care au participat la Revoluţia din Decembrie 1989. Imediat după ce focul Revoluţiei ...  continuare »

Fara comentarii »

Dărăbăneanul Dobrincu sare în ajutorul pensionarilor botoşăneni

Joi, 16 Decembrie, 2010

Conform Botosaneanul.ro, şeful Arhivelor de la Bucureşti susţine că deja direcţia spre care se îndreptă demersurile legislative pe care le-a iniţiat pentru rezolvarea acestei probleme spinoase este una optimistă, iar anul viitor există şanse ca aceste acte să ajungă în posesia beneficiarilor. „În acest an, în primăvară, proiectul de lege a fost asumat de Guvern şi a fost înaintat  Parlamentului. În acest moment avem un vot favorabil în Plenul Senatului ...  continuare »

2 Comentarii »

DOCUMENTAR "Am participat la Revoluţie cu un aparat de fotografiat"

Luni, 06 Decembrie, 2010

În zilele lui Decembrie 1989, mă aflam împreună cu câţiva colegi, profesori de matematică şi chimie, la cursurile de reciclare din Iaşi. Luasem o cameră la etajul patru al hotelului de lângă tribunal, din al cărei balcon, după cursuri,  priveam la mulţimea de oameni, care asemenea unui torent uneori înspumat, alteori lent, inunda trotuarele. De acolo de sus, toate se vedeau altfel. Dacă, ca simplu trecător prin  mulţimea de jos, nu ...  continuare »

3 Comentarii »

George Cristian Sîrbu s-a operat şi se simte bine

Duminica, 21 Noiembrie, 2010

Inevitabilul s-a produs pentru George Cristian Sîrbu, poate cel mai valoros sportiv dărăbănean al tururor timpurilor. Darabaneni.ro v-a prezentat povestea lui(http://www.darabaneni.ro/darabaneni/trist-unui-mare-campion-d-r-b-nean-la-canotaj/) chiar la lansarea acestui ziar on-line. Vă reamintim că fostul canotor a fost nevoit să-şi întrerupă mult prea timpuriu cariera sportivă, datorită unei afecţiuni foarte grave a coloanei vertebrale: dublă ...  continuare »

16 Comentarii »

Ionel Bichir: „Culoarea şi lemnul mi-au dat ceva linişte”

Sambata, 09 Octombrie, 2010

Darabaneni .ro va prezintă în premieră galeria de artă virtuală a profesorului de matematică Ionel Bichir, care cuprinde tablourile şi sculpturile realizate de artist în toată cariera sa. Aici se află expoziţia vieţii sale. „Culoarea e o cărare a sufletului. Uneori ne ascundem trăirile în culori trecătoare. Lemnul e o haină a formelor.Uneori încercăm să le descoperim”, îşi caracterizează profesorul Bichir creaţiile sale. Vă lăsăm în continuare să ...  continuare »

6 Comentarii »

GHEORGHE MOROŞANU, profesorul căruia oraşul natal i-a dăruit o şcoală!

Marti, 14 Septembrie, 2010

A vizitat diferite instituţii în scopuri de cercetare, cum ar fi Universitatea din Ruse, Bulgaria (2010), Universitatea Tehnica, München, Germania (2002), Universitatea din Stuttgart, Germania (1997 (Fellowship DAAD), 1999, 2000, 2001 si 2002), Universitatea din Jyväskylä, Finlanda (1995, 1996, 1997, 1998 si 1999), Centrul Internațional de Fizică Teoretică ( ICTP), Trieste, Italia (1984 si 1985), Universitatea din Ohio, Atena, Ohio (1988 si 2000) şi multe altele. ...  continuare »

1 Comentariu »

Copiii de ”aur” de pe meleagurile dărăbănene

Sambata, 17 Iulie, 2010

Orașul Darabani reprezintă un izvor nesecat de valori. Numai că acestea trebuie șlefuite și prețuite pe măsură. Elevii Grupului Școlar Darabani au obținut rezultate remarcabile la concursul național de matematică ”Năstăsescu”. Concursul a debutat cu faza I pe 17 octombrie anul trecut și s-a finalizat cu faza națională, care a avut loc în 5 și 6 iunie. Prima medalie la disciplina matematică, cea  de bronz,  a câștigat-o pentru Grupul Școlar ...  continuare »

3 Comentarii »

Povestea unui artist, profesor de matematică

Sambata, 17 Iulie, 2010

Profesorul predă matematica la Grupul Şcolar Darabani. Cu toate că este un pedagog al ştiinţei exacte, uimeşte prin aura de cultură pe care-o emană. Unora le place berea, alţii sunt pasionaţi de fotbal, iar altora le place berea plus fotbalul. În schimb, domnul profesor de matematică este pasionat de pictură, sculptură, poezie şi este un împătimit al artei fotografice. În plus, sportul minţii, şahul este frecvent practicat de către profesor.  Înclinaţia ...  continuare »

6 Comentarii »

Povestea tristă a unui mare campion dărăbănean la canotaj

Sambata, 17 Iulie, 2010

Există viaţă şi dincolo de fotbal. Sunt sportivi în adevăratul sens al cuvântului care muncesc şi se sacrifică o viaţă, dar nu câştigă cât un fotbalist, care mimează uneori performanţa. Există sporturi cărora ar trebui să li se acorde mai multă atenţie. Sunt oameni care merită, poate, la fel de multă mediatizare ca Gigi Becali, dar nu o primesc. Pentru că măsura rating-ului lor nu atinge pixelii ecranului. Pentru ei există alt sistem de valori. Preferă ...  continuare »

4 Comentarii »

Poza saptamanii

Darabaneni.ro a revenit după un an la Viișoara, într-o iarnă adevărată ca în nordul Moldovei, pentru a-i ura ”La mulți ani!” veteranului Ghiță Cojocariu, eroul ultimului nostru reportaj, care a devenit în 12 februarie cetățean de onoare al comunei sale natale.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare