Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Darabaneni

DESTIN Ionel Bichir, la al patrulea volum de poezie

Luni, 28 Martie, 2011

Profesorul de matematică Ionel Bichir a scos în acest weekend de sub tipar, un nou volum de poezie. Lucrarea intitulată „Destin” a fost realizată în cele mai bune condiţii grafice la editura „Taida” din Iaşi. Acesta este al patrulea volum de poezie care poartă semnătura Ionel Bichir, după „Din poezia lui Cib”(2005), „Frumoasa adormită” şi „Mai hai”(2010), lucrări care se adaugă celor două culegeri de matematică ale autorului. „Destin” ...  continuare »

5 Comentarii »

Dorin Dobrincu, directorul Arhivelor Naţionale, este "Botoşăneanul zilei"

Marti, 15 Martie, 2011

Dorin Dobrincu s-a născut pe 28 februarie 1972, la Darabani. El este una dintre personalităţile controversate ale României, dar se pare că în jurul istoricului, controversa are menirea de a-i scoate în evidenţă meritele, nu a i le neutraliza. Tânărul cercetător român, specializat în rezistența anticomunistă din România, este din 2007 director general al Arhivelor Naționale ale României. S-a impus în mod special în cercetarea şi studierea rezistenţei ...  continuare »

2 Comentarii »

Smărăndiţa David, medaliată cu bronz la concursul „Euclid”

Marti, 08 Martie, 2011

Smărăndiţa David este elevă în clasa a VIII-a la Grupul Şcolar Darabani. Darabaneni.ro v-a împărtăşit o mică parte din talentul dărăbănencei la sărbătorile de iarnă de anul acesta, când aţi putut afla despre pasiunea pentru pictură a Smărăndiţei. Ea a câştigat primul loc la vernisajul expoziţiei-concurs, „Icoană din sufletul unui copil” de la Timişoara, unde elevi din toată ţara au prezentat icoane pictate pe sticlă sau lemn. Week-endul ...  continuare »

5 Comentarii »

Rezultate bune ale elevilor dărăbăneni la concursurile şcolare

Miercuri, 23 Februarie, 2011

Week-endul trecut a avut loc la Botoşani etapa a doua a concursului de evaluare în matematică „Năstăsescu”. Acestă întrecere şcolară a matematicienilor a avut loc la centrul de evaluare al Liceului Teoretic „Nicolae Iorga”. La această fază a concursului şcolar, primul loc la clasa a XII-a a fost adjudecat de eleva Grupului Şcolar Darabani, Amalia Asandului(foto), care a acumulat 70 de puncte. Eleva profesorului Constantin Ceică recidivează în obţinerea ...  continuare »

7 Comentarii »

Maestrul dărăbănean al rebusului, cavaler de Malta

Miercuri, 09 Februarie, 2011

Constantin Ceică este profesor de matematică la Grupul Şcolar Darabani şi în acelaşi timp un vrăjitor al cuvintelor încrucişate, în arenele revistelor de enigmistică. El reprezintă sarea şi piperul dimineţilor din cancelarie. Întrebările sale încuietoare sunt urmate de răspunsuri care dintre care mai hazlii. În  această dimineaţă, întrebarea zilei a fost: „La ce bun o revistă cu rebusuri?” Evident răspunsul nu a fost unul fad legat de umplerea ...  continuare »

13 Comentarii »

GALERIE FOTO Vasile Foca, pictorul dărăbănean de pe str. Ştefan Luchian

Miercuri, 26 Ianuarie, 2011

„Carul cu boi” de Nicolae Grigorescu i-a marcat cariera. Locuieşte în Darabani, pe strada care poartă numele pictorului Ştefan Luchian. Numele său este Vasile Foca şi este de profesie electrician. Viaţa lui s-a derulat sub zodia culorilor, a artei în general. Cu ajutorul creaţiilor sale a reuşit să-şi întreţină copiii în şcoală. Pentru că altfel, i-ar fi fost aproape imposibil să se descurce cu o pensie care, în prezent, este chiar mai mică de 400 lei. ...  continuare »

12 Comentarii »

Dărăbăneni premiaţi la „Seara Voluntarilor Botoşăneni”

Joi, 27 Ianuarie, 2011

 Centrul Europe Direct şi Asociaţia B-Right Media au lansat oficial la Botoşani „Anul European al Voluntariatului”. Prima manifestare organizată cu acest prilej a fost „Seara Voluntarilor Botoşăneni”, care a avut loc ieri în sala mare a  Teatrului Mihai Eminescu. Acest eveniment şi-a propus să le ofere recunoaştere tuturor persoanelor care s-au pus în slujba concetăţenilor, fără a fi neapărat recompensaţi financiar pentru atitudinea lor. Mai ...  continuare »

3 Comentarii »

Un dărăbănean în conducerea Statului Major General al Armatei Române!

Miercuri, 26 Ianuarie, 2011

Un dărăbănean este, la 40 de ani, şeful Secţiei financiar-contabile a Statului Major General din cadrul Ministerului Apărării Naţionale. Colonel, licenţiat în economie, doctor in Ştiinţe Militare, decorat şi distins cu însemne militare de prim rang, Colonelul (Fin.) dr. Cristinel Nelu Livadariu s-a născut la 14 iunie 1970 în Darabani. Publicaţia online stiri.botosani.ro l-a declarat ieri pe Nelu Livadariu, Botoşăneanul zilei! În anul 1991 a absolvit Şc ...  continuare »

1 Comentariu »

ANIVERSARE Dărăbăneni, în vizită la Mihai Eminescu

Sambata, 15 Ianuarie, 2011

În cadrul programului comemorativ „Eminescu, un OM între oameni”, un grup de elevi ai Grupului Şcolar Darabani au venit cu ideea originală de a face un film chiar la Ipoteşti, la casa memorială a poetului naţional. Propunerea a fost privită, în primă instanţă,  cu oarecare reticenţă de către coordonatorul programului educaţional, prof. Alina Andrei. Profesoara de limba română s-a alăturat, în final, elevilor săi. Grupul de dărăbăneni a poposit ...  continuare »

1 Comentariu »

COME BACK… A dat Franţa pe Darabani, din dragoste pentru DESIGN

Marti, 18 Ianuarie, 2011

  Darabaneni.ro a publicat acum o săptămână articolul „Urmaşii designerului Cătălin Botezatu…de la Grupul Şcolar”. Materialul s-a bucurat de un interes uriaş din partea dărăbănenilor. Aproximativ 1000 de calculatoare s-au deschis pe pagina respectivă şi au fost postate peste 50 de comentarii. Culmea, nu a fost  cancan, fotbal ori polemică politică. A fost doar oglindirea „muncii unui colectiv, muncă pe care aceşti oameni o preţuiesc foarte ...  continuare »

11 Comentarii »

Studenta Diana Dron, „FAIMA” oraşului Darabani

Marti, 21 Decembrie, 2010

Diana Dron, eleva eminentă care a absolvit liceul la Grupul Şcolar Darabani, este în prezent studentă la Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria şi Managementul Afacerilor „FAIMA” din Bucureşti, unde a fost admisă prima pe listă. Chiar dacă iniţial se gândea la o carieră în medicină, Diana s-a orientat în final spre această facultate nou înfiinţată şi foarte modernă, din cadrul Universităţii Politehnica din capitală, pentru a nu renunţa la marea ei ...  continuare »

4 Comentarii »

ACUM 21 DE ANI… „Revoluţia din 1989 mi-a lăsat un gust amar”

Joi, 09 Decembrie, 2010

Petr3 Constantin Mesler, Constantin Creţu şi Constantin „Dorin” Păduche (foto stânga)…Cei trei au în comun prenumele „Constantin”, au participat la evenimentele din Decembrie 1989 şi nu în ultimul rând, îi caracterizează un bun simţ ieşit din comun. Din păcate, Petre Constantin Mesler nu mai este printre noi, iar Darabaneni.ro a discutat cu ceilalţi doi dărăbăneni, care au participat la Revoluţia din Decembrie 1989. Imediat după ce focul Revoluţiei ...  continuare »

Fara comentarii »

Dărăbăneanul Dobrincu sare în ajutorul pensionarilor botoşăneni

Joi, 16 Decembrie, 2010

Conform Botosaneanul.ro, şeful Arhivelor de la Bucureşti susţine că deja direcţia spre care se îndreptă demersurile legislative pe care le-a iniţiat pentru rezolvarea acestei probleme spinoase este una optimistă, iar anul viitor există şanse ca aceste acte să ajungă în posesia beneficiarilor. „În acest an, în primăvară, proiectul de lege a fost asumat de Guvern şi a fost înaintat  Parlamentului. În acest moment avem un vot favorabil în Plenul Senatului ...  continuare »

2 Comentarii »

DOCUMENTAR "Am participat la Revoluţie cu un aparat de fotografiat"

Luni, 06 Decembrie, 2010

În zilele lui Decembrie 1989, mă aflam împreună cu câţiva colegi, profesori de matematică şi chimie, la cursurile de reciclare din Iaşi. Luasem o cameră la etajul patru al hotelului de lângă tribunal, din al cărei balcon, după cursuri,  priveam la mulţimea de oameni, care asemenea unui torent uneori înspumat, alteori lent, inunda trotuarele. De acolo de sus, toate se vedeau altfel. Dacă, ca simplu trecător prin  mulţimea de jos, nu ...  continuare »

3 Comentarii »

George Cristian Sîrbu s-a operat şi se simte bine

Duminica, 21 Noiembrie, 2010

Inevitabilul s-a produs pentru George Cristian Sîrbu, poate cel mai valoros sportiv dărăbănean al tururor timpurilor. Darabaneni.ro v-a prezentat povestea lui(http://www.darabaneni.ro/darabaneni/trist-unui-mare-campion-d-r-b-nean-la-canotaj/) chiar la lansarea acestui ziar on-line. Vă reamintim că fostul canotor a fost nevoit să-şi întrerupă mult prea timpuriu cariera sportivă, datorită unei afecţiuni foarte grave a coloanei vertebrale: dublă ...  continuare »

16 Comentarii »

Ionel Bichir: „Culoarea şi lemnul mi-au dat ceva linişte”

Sambata, 09 Octombrie, 2010

Darabaneni .ro va prezintă în premieră galeria de artă virtuală a profesorului de matematică Ionel Bichir, care cuprinde tablourile şi sculpturile realizate de artist în toată cariera sa. Aici se află expoziţia vieţii sale. „Culoarea e o cărare a sufletului. Uneori ne ascundem trăirile în culori trecătoare. Lemnul e o haină a formelor.Uneori încercăm să le descoperim”, îşi caracterizează profesorul Bichir creaţiile sale. Vă lăsăm în continuare să ...  continuare »

6 Comentarii »

GHEORGHE MOROŞANU, profesorul căruia oraşul natal i-a dăruit o şcoală!

Marti, 14 Septembrie, 2010

A vizitat diferite instituţii în scopuri de cercetare, cum ar fi Universitatea din Ruse, Bulgaria (2010), Universitatea Tehnica, München, Germania (2002), Universitatea din Stuttgart, Germania (1997 (Fellowship DAAD), 1999, 2000, 2001 si 2002), Universitatea din Jyväskylä, Finlanda (1995, 1996, 1997, 1998 si 1999), Centrul Internațional de Fizică Teoretică ( ICTP), Trieste, Italia (1984 si 1985), Universitatea din Ohio, Atena, Ohio (1988 si 2000) şi multe altele. ...  continuare »

1 Comentariu »

Copiii de ”aur” de pe meleagurile dărăbănene

Sambata, 17 Iulie, 2010

Orașul Darabani reprezintă un izvor nesecat de valori. Numai că acestea trebuie șlefuite și prețuite pe măsură. Elevii Grupului Școlar Darabani au obținut rezultate remarcabile la concursul național de matematică ”Năstăsescu”. Concursul a debutat cu faza I pe 17 octombrie anul trecut și s-a finalizat cu faza națională, care a avut loc în 5 și 6 iunie. Prima medalie la disciplina matematică, cea  de bronz,  a câștigat-o pentru Grupul Școlar ...  continuare »

3 Comentarii »

Povestea unui artist, profesor de matematică

Sambata, 17 Iulie, 2010

Profesorul predă matematica la Grupul Şcolar Darabani. Cu toate că este un pedagog al ştiinţei exacte, uimeşte prin aura de cultură pe care-o emană. Unora le place berea, alţii sunt pasionaţi de fotbal, iar altora le place berea plus fotbalul. În schimb, domnul profesor de matematică este pasionat de pictură, sculptură, poezie şi este un împătimit al artei fotografice. În plus, sportul minţii, şahul este frecvent practicat de către profesor.  Înclinaţia ...  continuare »

6 Comentarii »

Povestea tristă a unui mare campion dărăbănean la canotaj

Sambata, 17 Iulie, 2010

Există viaţă şi dincolo de fotbal. Sunt sportivi în adevăratul sens al cuvântului care muncesc şi se sacrifică o viaţă, dar nu câştigă cât un fotbalist, care mimează uneori performanţa. Există sporturi cărora ar trebui să li se acorde mai multă atenţie. Sunt oameni care merită, poate, la fel de multă mediatizare ca Gigi Becali, dar nu o primesc. Pentru că măsura rating-ului lor nu atinge pixelii ecranului. Pentru ei există alt sistem de valori. Preferă ...  continuare »

4 Comentarii »

Poza saptamanii

Tema celei de-a 8-a ediții a festivalului Zilele Nordului este cea a redefinirii continue.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare