Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Darabaneni

Poetul Victor Teisanu a lansat la Cluj doua volume de poezie VIDEO

Miercuri, 21 Septembrie, 2011

„Aceste volume de versuri continuă din punct de vedere stilistic lirica mea de până astăzi. Ca problematică au în centru imposibilitatea comunicării dintre oameni, raportul poet-societate şi motivul sorţii trecătoare. Revine şi simbolul frunzei, prezent în toate volumele mele de poezie. Am ales Clujul pentru că am copii acolo şi am simţit întotdeauna o apropiere faţă de editura Dacia, la care a publicat profesorul şi mentorul meu Lucian Valea. Astfel, am vrut ...  continuare »

4 Comentarii »

OGLINDA SUCCESULUI…La peste 10.000 km de Darabani…

Duminica, 07 August, 2011

De la Bogota la Bucureşti sunt 10 446,07 Kilometri. Şi încă 500 km până la Darabani. Distanţa foarte mare nu a constituit o piedică în calea succesului lui Gabriel George Ciobanu, a cărui valoare constituie paşaportul său. Cu el a traversat toate frontierele, ajungând până în America de Sud, în Columbia. Dărăbăneanul gestionează în prezent afacerile unor firme de renume mondial. Născut la 4 octombrie 1977, Gabriel Ciobanu a fost elevul Şcolii Generale ...  continuare »

6 Comentarii »

Un darabanean Uniq pe piata de asigurari din Romania

Duminica, 24 Iulie, 2011

Vasile Dascălu, inspector de asigurări din localitate, a câştigat locul I la concursul naţional Uniqa Meteo Alert „Vinzi şi câştigi”. Concret, dărăbăneanul a încheiat în perioada aprilie-15 iulie 2011 cele mai multe poliţe de asigurare din ţară pentru clienţii firmei care au beneficiat gratuit de serviciul de avertizare prin sms în cazul fenomenelor meteorologice nefavorabile. Pentru această reuşită profesională Vasile Dascălu a fost recompensat cu o ...  continuare »

2 Comentarii »

ROMANI IN VIZITA IN ROMANIA Un darabanean ghid

Vineri, 22 Iulie, 2011

 În perioada 7-14 iulie două grupuri de elevi şi studenţi de etnie română din R. Moldova şi Ucraina au vizitat o serie de  monumente reprezentative pentru cultura, istoria și spiritualitatea românească din zona Neamţului. Această acţiune a fost organizată de Despărțământul Astra „Mihail Kogălniceanu” din Iași prin intermediul Taberei de cultură și civilizație românească „Acasă la noi”. La acest eveniment a participat şi un dărăbănean ...  continuare »

1 Comentariu »

REMEMBER Nordic Grup…Anii trec, dar amintirile raman

Sambata, 02 Iulie, 2011

Primele tentative de a închega o formaţie de muzică uşoară sunt înainte de anii ’77.  Soldaţii – grăniceri (Virgil Pohoaţă – baterie  de la Pichetul Darabani cu doi soldaţi de la unitatea Rădăuţi Prut şi unul din Teioasa) împreună cu celebrul de acum Dan Chitic (acordeon) şi învăţătorul Acsinte Ion (chitară bas) coordonaţi de instructorul Didiţă Colescu dau o reprezentaţie cu ocazia deschiderii Pichetului din Darabani. Pe aceştia îi ...  continuare »

12 Comentarii »

Doctorul Mihai Leustean a fost condus, la Turda, pe ultimul drum

Luni, 27 Iunie, 2011

Luni, orele 13:00, a avut loc la Turda înmormântarea dr. Mihai Leuştean, fostul director al Spitalului Orăşenesc Darabani. Medicul specialist în medicină internă şi cardiologie s-a stins din viaţă sâmbătă dimineaţă în locuinţa sa din Turda, după o grea suferinţă pricinuită de cea mai necruţătoare boală: cancerul. În vârstă de 65 de ani, dr. Mihai Leuştean a condus destinele unităţii spitaliceşti din localitate peste 25 de ani, iar în ultima ...  continuare »

8 Comentarii »

FOTO&VIDEO REPORTAJ Micul Schumacher de Darabani

Joi, 16 Iunie, 2011

Un zgomot infernal, mult fum şi un nor gros de praf se ridică de pe terenul Bazei Sportive a Grupului Şcolar, acolo unde se antrenează copiii cercului de karting din cadrul Clubului Copiilor Darabani. Este vorba de 11 grupe de elevi care fac aici karting, educaţie rutieră, plus că învaţă de la instructorul Neculai Ilaş să întreţină şi să repare maşinile. Nici nu a început bine antrenamentul, că maşina de curse necesită deja o intervenţie (foto dreapta). ...  continuare »

15 Comentarii »

EXCLUSIV Leon Dănăilă: „Doresc dărăbănenilor rezistenţă maximă…”

Luni, 09 Mai, 2011

Academicianul Leon Dănăilă reprezintă indiscutabil personalitatea numărul unu a oraşului Darabani. Dărăbănenii se mândresc tot timpul cu distinsul profesor doctor, care este originar de pe aceste meleaguri. Titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului Darabani, reprezintă mult prea puţin faţă de cât ne-a oferit neorochirurgul de talie mondială. Extraordinar de modest, nu ar împărtăşi niciodată părerea unanimă că Leon Dănăilă reprezintă, de fapt, un al ...  continuare »

4 Comentarii »

Andrei Avadanei, medalie de aur la Campionatul Mondial Infomatrix

Vineri, 13 Mai, 2011

Infomatrix este o competiţie anuală dedicată specialiştilor în IT (studenţi şi elevi de liceu) organizată la nivel mondial, având etape naţionale în diverse state ale lumii şi încheindu-se cu etapa finală la Campionatul Mondial Infomatrix, Bucureşti. În România, este cea mai importantă competiţie pentru studenţi şi liceeni, dar şi printre cele mai importante competiţii internaţionale ale Europei Centrale şi de Est, la care participă tineri din zeci de ...  continuare »

6 Comentarii »

Leon Danaila, „Doctor Honoris Causa” al Universitatii din Suceava VIDEO

Joi, 14 Aprilie, 2011

Leon Dănăilă s-a născut pe 1 iulie 1933 la Darabani. El este prof. dr. neurochirurg, şeful Clinicii II Neurochirurgie din cadrul Institutului de Boli Cerebrovasculare Bucureşti şi profesor la Universităţile „Carol Davila” şi „Titu Maiorescu” din capitală. În decursul celor peste 50 ani de activitate profesională, Leon Dănăilă a efectuat aproximativ 40.000 de operaţii, intervenţiile cu laser fiind introduse chiar de dărăbănean în neurochirurgia ...  continuare »

3 Comentarii »

FOLCLOR Festivalul „Dorule, floare de roua” cu darabaneni la inaltime

Sambata, 09 Aprilie, 2011

Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botoşani a fost în acest week-end gazda ediţiei a IX-a a festivalului de folclor „Dorule, floare de rouă”. Festivalul-concurs de interpretare a cântecului şi dansului popular s-a adresat tinerilor de liceu din judeţul Botoşani. Oraşul Darabani a fost reprezentat la acest festival de un grup destul de numeros de elevi ai Grupului Şcolar, coordonaţi de prof. de muzică Constantin Florea. Delegaţia dărăbăneană a ...  continuare »

2 Comentarii »

Ionel Bichir - lansare de carte in lacrimi GALERIE FOTO

Joi, 07 Aprilie, 2011

Joi, de Ziua Mondială a Sănătăţii, dărăbănenii nu au avut ce sărbători în acest domeniu odată cu închiderea Spitalului, aşa că au participat în Sala Mare a Primăriei la lansarea de carte a profesorului de matematică Ionel Bichir. Alături de ultimul volum de poezii, „Destin”(2011), au fost prezentate şi „Mai hai” împreună cu „Frumoasa adormită”(2010). Moderatorul manifestării culturale, prof. Lucian Sîrbu, a precizat faptul că acesta „este un ...  continuare »

15 Comentarii »

Prof. Corneliu Subotnicu-lectia de design vestimentar GALERIE FOTO

Marti, 05 Aprilie, 2011

Prof. ing.  Corneliu Subotnicu ne predă o nouă lecţie de frumos, explicându-ne principiile artistice ale designului vestimentar. Fiecare dintre aceste principii este exemplificat prin lucrările viitorilor tehnicieni designeri care vor absolvi anul viitor Grupul Şcolar Darabani. Evoluţia discipolilor profesorului Subotnicu este remarcabilă şi poate fi observată în lucrările expuse mai jos. În prezent se lucrează la tipare, în funcţie de care se va obţine ...  continuare »

40 Comentarii »

UN OM ÎNTRE OAMENI „Ultimul miliţian din Poliţia Darabani”

Joi, 24 Martie, 2011

Se autointitulează „ultimul miliţian din Poliţia Darabani”, „pozarul târgului” sau simplu, „un om între oameni”. Apelative pe care nu le-a renegat niciodată, dimpotrivă. Vechiul sistem l-a pregătit profesional foarte bine, devenind un criminalist renumit al judeţului Botoşani şi l-a format, în primul rând, ca OM. Este vorba despre Vasile Amitroaiei(foto dreapta), agent şef principal în cadrul Poliţiei Darabani. „Amprenta” sa numărul unu a ...  continuare »

12 Comentarii »

DESTIN Ionel Bichir, la al patrulea volum de poezie

Luni, 28 Martie, 2011

Profesorul de matematică Ionel Bichir a scos în acest weekend de sub tipar, un nou volum de poezie. Lucrarea intitulată „Destin” a fost realizată în cele mai bune condiţii grafice la editura „Taida” din Iaşi. Acesta este al patrulea volum de poezie care poartă semnătura Ionel Bichir, după „Din poezia lui Cib”(2005), „Frumoasa adormită” şi „Mai hai”(2010), lucrări care se adaugă celor două culegeri de matematică ale autorului. „Destin” ...  continuare »

5 Comentarii »

Dorin Dobrincu, directorul Arhivelor Naţionale, este "Botoşăneanul zilei"

Marti, 15 Martie, 2011

Dorin Dobrincu s-a născut pe 28 februarie 1972, la Darabani. El este una dintre personalităţile controversate ale României, dar se pare că în jurul istoricului, controversa are menirea de a-i scoate în evidenţă meritele, nu a i le neutraliza. Tânărul cercetător român, specializat în rezistența anticomunistă din România, este din 2007 director general al Arhivelor Naționale ale României. S-a impus în mod special în cercetarea şi studierea rezistenţei ...  continuare »

2 Comentarii »

Smărăndiţa David, medaliată cu bronz la concursul „Euclid”

Marti, 08 Martie, 2011

Smărăndiţa David este elevă în clasa a VIII-a la Grupul Şcolar Darabani. Darabaneni.ro v-a împărtăşit o mică parte din talentul dărăbănencei la sărbătorile de iarnă de anul acesta, când aţi putut afla despre pasiunea pentru pictură a Smărăndiţei. Ea a câştigat primul loc la vernisajul expoziţiei-concurs, „Icoană din sufletul unui copil” de la Timişoara, unde elevi din toată ţara au prezentat icoane pictate pe sticlă sau lemn. Week-endul ...  continuare »

5 Comentarii »

Rezultate bune ale elevilor dărăbăneni la concursurile şcolare

Miercuri, 23 Februarie, 2011

Week-endul trecut a avut loc la Botoşani etapa a doua a concursului de evaluare în matematică „Năstăsescu”. Acestă întrecere şcolară a matematicienilor a avut loc la centrul de evaluare al Liceului Teoretic „Nicolae Iorga”. La această fază a concursului şcolar, primul loc la clasa a XII-a a fost adjudecat de eleva Grupului Şcolar Darabani, Amalia Asandului(foto), care a acumulat 70 de puncte. Eleva profesorului Constantin Ceică recidivează în obţinerea ...  continuare »

7 Comentarii »

Maestrul dărăbănean al rebusului, cavaler de Malta

Miercuri, 09 Februarie, 2011

Constantin Ceică este profesor de matematică la Grupul Şcolar Darabani şi în acelaşi timp un vrăjitor al cuvintelor încrucişate, în arenele revistelor de enigmistică. El reprezintă sarea şi piperul dimineţilor din cancelarie. Întrebările sale încuietoare sunt urmate de răspunsuri care dintre care mai hazlii. În  această dimineaţă, întrebarea zilei a fost: „La ce bun o revistă cu rebusuri?” Evident răspunsul nu a fost unul fad legat de umplerea ...  continuare »

13 Comentarii »

GALERIE FOTO Vasile Foca, pictorul dărăbănean de pe str. Ştefan Luchian

Miercuri, 26 Ianuarie, 2011

„Carul cu boi” de Nicolae Grigorescu i-a marcat cariera. Locuieşte în Darabani, pe strada care poartă numele pictorului Ştefan Luchian. Numele său este Vasile Foca şi este de profesie electrician. Viaţa lui s-a derulat sub zodia culorilor, a artei în general. Cu ajutorul creaţiilor sale a reuşit să-şi întreţină copiii în şcoală. Pentru că altfel, i-ar fi fost aproape imposibil să se descurce cu o pensie care, în prezent, este chiar mai mică de 400 lei. ...  continuare »

12 Comentarii »

Poza saptamanii

Darabaneni.ro a revenit după un an la Viișoara, într-o iarnă adevărată ca în nordul Moldovei, pentru a-i ura ”La mulți ani!” veteranului Ghiță Cojocariu, eroul ultimului nostru reportaj, care a devenit în 12 februarie cetățean de onoare al comunei sale natale.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare