Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Darabaneni

Dumitru Jar, invatatorul colectionar cu nume fierbinte

Sambata, 14 Aprilie, 2012

Născut la Havârna în 12 februarie 1927, Dumitru Jar a decis să vină la Darabani să profeseze ca învăţător datorită soţiei care era din oraş, dar şi pentru că la acea dată, în 1956, aici existau unele facilităţi specifice vieţii urbane: electricitate, autobuz, alimentare, etc. A profesat ca învăţător la Darabani douăzeci de ani însă, ceea ce avea să-l facă celebru printre locuitorii urbei dar şi printre ţăranii din satele învecinate a fost pasiunea ...  continuare »

7 Comentarii »

Darabanenii si-au luat ramas bun de la „primul diriginte” al Grupului Scolar

Marti, 24 Aprilie, 2012

În cartea "50 de ani de învăţământ liceal la Darabani (1957-2007)", profesorul  Octav Teioşanu îl caracterizează pe dirigintele său de atunci ca fiind  "exigent până la duritate", în imaginaţia sa apărând "ca un fel de zbir, de balaur cu chip uman". "În realitate, era altfel: un chip deosebit de frumos, ca o sculptură greacă… Un păr bogat, ondulat, a la Eminescu la 29 de ani, care începea să albească asemănător zăpezii pe vârf de munte". ...  continuare »

4 Comentarii »

Protosinghel Serafim Grigoras: "Sa facem rai din locasurile noastre"

Duminica, 08 Aprilie, 2012

În aceste zile se încheie Postul Mare, al Sfintelor Paşti şi începe Săptămâna Patimilor Mântuitorului nostru Iisus Hristos, patimi pe care Fiul lui Dumnezeu şi le-a asumat liber, pentru a ne ispăşi pe noi de întunericul iadului şi a îngropa păcatele omenirii, dăruindu-ne lumina şi viaţa veşnică. Sfintele Evanghelii din post ca şi cele din Triod ne-au îndemnat la spovadă. Predicile din aceste duminici ne-au explicat necesitatea Pocăinţei. Creştinilor, ...  continuare »

22 Comentarii »

Col.(r) dr. George David: „Dumnezeu îi ajută pe cei ce se ajută singuri”

Miercuri, 29 Februarie, 2012

George David este colonel în rezervă şi lector universitar doctor al Facultăţii de Relaţii Publice şi Comunicare din cadrul Şcolii Naţionale de Ştiințe Politice şi Administrative. A activat ca jurnalist militar şi s-a specializat în relaţii publice, fiind unul din primii români care a făcut cunoştinţă cu acest domeniu. A fost corespondent de război în Iugoslavia şi a devenit cetăţean de onoare al oraşului Indianapolis din Statele Unite. A activat în ...  continuare »

10 Comentarii »

Spectacol umanitar pentru Ciprian Anton din Bajura

Vineri, 09 Martie, 2012

Joi, 15 martie a.c., orele 12:00, va avea loc la Casa de Cultură „Theodor Balş” din localitate spectacolul caritabil „Din suflet pentru suflet”, dedicat tânărului de 22 ani din Bajura, Ciprian Anton (foto). Dărăbăneanul suferă de borrelioză, boală transmisă prin muşcătura de căpuşă, care i-a paralizat membrelor inferioare. Ciprian este imobilizat de cinci ani într-un scaun cu rotile şi urmează în prezent un tratament medicamentos. Pentru a se recupera ...  continuare »

17 Comentarii »

Doru Murariu: „Cel mai sigur mod de a-ţi prezice viitorul este să ţi-l creezi”

Marti, 21 Februarie, 2012

Mărturisesc faptul că am jucat turnee în România, apoi în Germania, SUA, iar într-o zi când mi-am dat seama că nu voi putea ajunge de talia celor din top 100 am o avut o dorinţă nouă, aceea să devin antrenor, şi să am cândva  un sportiv pe care să-l duc într-o finală de Grand Slam (Roland Garrros, Wimbledon, US Open sau Australian Open). Între timp, am avut jucatori pe care i-am antrenat şi însoţit la aceste competiţii de nivel mondial, dar încă nu ...  continuare »

7 Comentarii »

Un protestatar singuratic si la Darabani FOTO & VIDEO

Marti, 14 Februarie, 2012

Protestatarului singuratic din Baia de Arieş i-a urmat exemplu marţi, 14.02.2012, un dărăbănean care s-a urcat pe munţii de zăpadă din faţa Casei de Cultură „Theodor Balş” din localitate. Între orele 9:00-12:00, Primăria Darabani a eliberat autorizație de desfășurare a unei acţiuni de protest. Obiectul manifestației nu a fost, după cum e acum la modă, unul cu tentă antiguvernamentală sau antiprezidențială, ci unul mult mai concret: un apel pentru ...  continuare »

11 Comentarii »

CIB, POVESTIRI ADEVARATE Fara politica, ce palaria mea!

Joi, 09 Februarie, 2012

Din colţuri de ţară ajunserăm de pe băncile a două universităţi să ne cocoţăm tocmai în cuiul Darabaniului. Ne-am cazat sub atenta îndrumare a conducerii, la Hotel Patru Camere-n Pod (doi pe doi, din care doi pe unu sobă fără lemne). Şi ne-am început meseria... Şi cum românului îi place să aibă mai multe, nici noi nu am rămas în urmă la acest capitol. Doar că ale noastre erau opuse ca geamurile mansardelor, alese după gustul fiecăruia: a lu ...  continuare »

2 Comentarii »

Lector univ. dr. Dumitru Mihaila: „Geografia este o parte din mine”

Marti, 31 Ianuarie, 2012

Născut în Bajura, Darabani, la 26.08.1971, Dumitru Mihăilă a urmat cursurile liceului din localitate şi a Facultăţii de Geografie şi Geologie din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza”. Devine doctor în geografie în 2002, şi a fost primul profesor doctor care a predat la Darabani. A urcat treptat în carieră, punându-şi semnătura pe mai multe lucrări valoroase în domeniul climatologiei, remarcându-se ca un specialist reputat la importante manifestări ...  continuare »

21 Comentarii »

Agentul Dan Apatachioae, de acum la raport doar in fata lui Dumnezeu

Duminica, 29 Ianuarie, 2012

Au crăpat pietrele la Darabani duminică, 29 ianuarie 2012 la prânz, din cauza frigului, iar în urma lor au izvorât râuri de lacrimi în momentul în care peste 200 de persoane l-au condus pe ultimul drum pe Dan Apătăchioae. Mai mult de un sfert dintre aceştia erau poliţişti: prieteni,colegi şi foşti colaboratori ai agentului principal de poliţie care s-a stins fulgerător în seara zilei de 25 ianuarie 2012. Cortegiul funerar a pornit după orele 12:30 de la ...  continuare »

6 Comentarii »

TRAGEDIE Un alt tanar politist a trecut in lumea celor drepti

Vineri, 27 Ianuarie, 2012

După tragica dispariţie a poliţistului de numai 26 de ani, Bogdan Ştefănică, care a fost înmormântat acum două săptămâni la Darabani, oraşul a mai primit o grea lovitură. În seara zilei de 25.01.2012, orele 21:00, s-a stins fulgerător Dan Apătăchioae (foto), poliţistul de 34 de ani care a activat din 2006 la Postul de Poliţie Păltiniş, iar în prezent lucra ca agent principal în cadrul Secţiei nr. 7 a Poliţiei Rurale Darabani. Cauza decesului stabilită de ...  continuare »

42 Comentarii »

EXCLUSIV Dorin Dobrincu, istoricul din „centrul Universului”

Joi, 05 Ianuarie, 2012

În partea sud-vestică a Darabaniului, în fostul cot (astăzi cartierul) Suseni este situată casa părinţilor mei. În acelaşi loc a fost şi casa bunicilor mei. Din ograda părintească se vede „ţarna” unde şi ei au pământ, iar mai în spate pădurea Podriga, tăiată de pârâul cu acelaşi nume. Puţin mai spre sud-vest sunt iazurile „La Cazan” şi Bălăşescu. La doar câţiva kilometri spre nord-vest, dincolo de satul Bajura, curge Prutul care ne desparte de ...  continuare »

17 Comentarii »

Prof. Gabriela Anisie: „Sa fiti OAMENI!” GALERIE FOTO

Sambata, 24 Decembrie, 2011

riela Anisie este un pedagog de prestigiu de pe meleagurile dărăbănene care şi-a dedicat viaţa catedrei, dar mai ales oamenilor, fiind în prezent dezamăgită de imaginea morală a societăţii actuale. Apartamentul în care locuieşte este un adevărat muzeu, în care profesoara şi-a găsit liniştea şi inspiraţia de a compune poezii, Gabriela Anisie lansând cu puţin timp în urmă la editura Geea volumul „Incantaţii”. Darabaneni.ro vă prezintă în exclusivitate ...  continuare »

30 Comentarii »

Dr. Cristian Grigoras: „Tot timpul mi-am dorit ceva mai mult”

Marti, 13 Decembrie, 2011

Este doctor în chimie şi cercetător în chimie macromoleculară. S-a născut la Darabani, locul în care revine mereu cu plăcere. Îl găseşti în Iaşi, sus pe Copou, la Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni”, în laboratoarele căruia îşi dedică timpul cercetării polimerilor şi proprietăţilor termice ale acestora. A publicat articole în ţară şi în străinătate, cele mai multe dintre ele în reviste de specialitate cotate internaţional. A avut ...  continuare »

7 Comentarii »

Darabanenii: „La multi ani, Romania!” GALERIE FOTO & VIDEO

Joi, 01 Decembrie, 2011

Elevii dărăbăneni au participat miercuri, 30.11.2011, la o serie de manifestări aniversare, în uvertura Zilei Naţionale a României, deoarece în 1 Decembrie toate instituţiile publice, inclusiv şcolile, au porţile închise. Cei mai harnici s-au dovedit a fi elevii Şcolii Generale „Leon Dănăilă” care au ocupat la ora 10:00 sala de şedinţe a Primăriei Darabani, edilii locali fiind nevoiţi să programeze şedinţa extraordinară a Consiliului Local la aceeaşi ...  continuare »

15 Comentarii »

Mitica Hapliuc: „Prin muzica devii nemuritor”

Sambata, 26 Noiembrie, 2011

Cântă „din faşă”, îşi compune propria muzică şi textele melodiilor. Mai mult, el şi soţia sa confecţionează costumele populare pe care le poartă în timpul concertelor, costume care nu au preţ în raport cu munca depusă la realizarea lor. Mitică Hapliuc este foarte modest, primitor, şi spune că cea mai mare zestre a sa sunt copiii, cărora le-a dedicat majoritatea melodiilor. Nici nu împlinise 7 ani când era deja pe scenă, interpretând melodia lui Ion ...  continuare »

18 Comentarii »

Alexandru Stoian, „Un sentimental nenorocit”

Marti, 15 Noiembrie, 2011

„Trăiesc pentru muzică, nu trăiesc din muzică” sunt cuvintele mari ale unui tânăr pasionat de muzică dintr-un oraş mic, Darabani. Este vorba despre Alexandru Stoian, alias Alex Aka Lopaca, care la 17 ani visează frumos şi compune muzică din sentimente. În prezent lucrează la proiectul muzical „Un sentimental nenorocit” pe care nu-l poate finaliza din lipsă de bani. A înregistrat până în prezent doar trei piese. „Rece” o puteţi asculta mai jos. ...  continuare »

24 Comentarii »

Sabina Avasiloae, intalnire de gradul 0 cu secretarul general ONU

Vineri, 11 Noiembrie, 2011

Despre ascensiunea în carieră a Sabinei Avasiloae Darabaneni.ro  v-a informat la începutul anului. Darabaneanca face parte din cele mai influente organizaţii de mediere a conflictelor din lume, Centrul pentru Dialog Umanitar (HD Centre), cu sediul la Geneva, în ţara cantoanelor. În cursul acestui an, Sabina Avasiloae a fost implicată în diverse misiuni de menţinere a păcii, aflându-se în primăvară în una dintre cele mai fierbinţi zone de pe glob, Piaţa ...  continuare »

9 Comentarii »

EXCLUSIV Simona Chiţan: „Poţi să devii ceea ce vrei să fii“

Marti, 25 Octombrie, 2011

Jurnalista Simona Chiţan, acum în vârstă de 34 de ani, rememorează motivaţiile pe care le-a avut atunci când şi-a ales drumul profesional şi povesteşte despre ce înseamnă să scrii şi să te implici cu pasiune în tot ceea ce faci. Plecată de acasă, din Darabani, de la 14 ani Simona Chiţan a urmat Liceul "A. T. Laurian" din Botoşani şi a absolvit în 1995 Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti. A urmat un ...  continuare »

13 Comentarii »

EXCLUSIV Prof. univ. dr. Gheorghe Cliveti: „Sunt darabanean 100%”

Marti, 27 Septembrie, 2011

Gheorghe Cliveti, prof. univ. dr. originar din Darabani, este cadru didactic al Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi. S-a remarcat în lumea ştiinţifică naţională prin preocupările sale pentru istoria modernă a românilor şi cea universală, precum şi istoria relaţiilor internaţionale. A participat la numeroase conferinţe, simpozioane şi congrese de istorie naţionale şi internaţionale. A făcut stagii de cercetare în Germania, ...  continuare »

6 Comentarii »

Poza saptamanii

Darabaneni.ro a revenit după un an la Viișoara, într-o iarnă adevărată ca în nordul Moldovei, pentru a-i ura ”La mulți ani!” veteranului Ghiță Cojocariu, eroul ultimului nostru reportaj, care a devenit în 12 februarie cetățean de onoare al comunei sale natale.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare