Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Darabaneni

Spectacol umanitar pentru Ciprian Anton din Bajura

Vineri, 09 Martie, 2012

Joi, 15 martie a.c., orele 12:00, va avea loc la Casa de Cultură „Theodor Balş” din localitate spectacolul caritabil „Din suflet pentru suflet”, dedicat tânărului de 22 ani din Bajura, Ciprian Anton (foto). Dărăbăneanul suferă de borrelioză, boală transmisă prin muşcătura de căpuşă, care i-a paralizat membrelor inferioare. Ciprian este imobilizat de cinci ani într-un scaun cu rotile şi urmează în prezent un tratament medicamentos. Pentru a se recupera ...  continuare »

17 Comentarii »

Doru Murariu: „Cel mai sigur mod de a-ţi prezice viitorul este să ţi-l creezi”

Marti, 21 Februarie, 2012

Mărturisesc faptul că am jucat turnee în România, apoi în Germania, SUA, iar într-o zi când mi-am dat seama că nu voi putea ajunge de talia celor din top 100 am o avut o dorinţă nouă, aceea să devin antrenor, şi să am cândva  un sportiv pe care să-l duc într-o finală de Grand Slam (Roland Garrros, Wimbledon, US Open sau Australian Open). Între timp, am avut jucatori pe care i-am antrenat şi însoţit la aceste competiţii de nivel mondial, dar încă nu ...  continuare »

7 Comentarii »

Un protestatar singuratic si la Darabani FOTO & VIDEO

Marti, 14 Februarie, 2012

Protestatarului singuratic din Baia de Arieş i-a urmat exemplu marţi, 14.02.2012, un dărăbănean care s-a urcat pe munţii de zăpadă din faţa Casei de Cultură „Theodor Balş” din localitate. Între orele 9:00-12:00, Primăria Darabani a eliberat autorizație de desfășurare a unei acţiuni de protest. Obiectul manifestației nu a fost, după cum e acum la modă, unul cu tentă antiguvernamentală sau antiprezidențială, ci unul mult mai concret: un apel pentru ...  continuare »

11 Comentarii »

CIB, POVESTIRI ADEVARATE Fara politica, ce palaria mea!

Joi, 09 Februarie, 2012

Din colţuri de ţară ajunserăm de pe băncile a două universităţi să ne cocoţăm tocmai în cuiul Darabaniului. Ne-am cazat sub atenta îndrumare a conducerii, la Hotel Patru Camere-n Pod (doi pe doi, din care doi pe unu sobă fără lemne). Şi ne-am început meseria... Şi cum românului îi place să aibă mai multe, nici noi nu am rămas în urmă la acest capitol. Doar că ale noastre erau opuse ca geamurile mansardelor, alese după gustul fiecăruia: a lu ...  continuare »

2 Comentarii »

Lector univ. dr. Dumitru Mihaila: „Geografia este o parte din mine”

Marti, 31 Ianuarie, 2012

Născut în Bajura, Darabani, la 26.08.1971, Dumitru Mihăilă a urmat cursurile liceului din localitate şi a Facultăţii de Geografie şi Geologie din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza”. Devine doctor în geografie în 2002, şi a fost primul profesor doctor care a predat la Darabani. A urcat treptat în carieră, punându-şi semnătura pe mai multe lucrări valoroase în domeniul climatologiei, remarcându-se ca un specialist reputat la importante manifestări ...  continuare »

21 Comentarii »

Agentul Dan Apatachioae, de acum la raport doar in fata lui Dumnezeu

Duminica, 29 Ianuarie, 2012

Au crăpat pietrele la Darabani duminică, 29 ianuarie 2012 la prânz, din cauza frigului, iar în urma lor au izvorât râuri de lacrimi în momentul în care peste 200 de persoane l-au condus pe ultimul drum pe Dan Apătăchioae. Mai mult de un sfert dintre aceştia erau poliţişti: prieteni,colegi şi foşti colaboratori ai agentului principal de poliţie care s-a stins fulgerător în seara zilei de 25 ianuarie 2012. Cortegiul funerar a pornit după orele 12:30 de la ...  continuare »

6 Comentarii »

TRAGEDIE Un alt tanar politist a trecut in lumea celor drepti

Vineri, 27 Ianuarie, 2012

După tragica dispariţie a poliţistului de numai 26 de ani, Bogdan Ştefănică, care a fost înmormântat acum două săptămâni la Darabani, oraşul a mai primit o grea lovitură. În seara zilei de 25.01.2012, orele 21:00, s-a stins fulgerător Dan Apătăchioae (foto), poliţistul de 34 de ani care a activat din 2006 la Postul de Poliţie Păltiniş, iar în prezent lucra ca agent principal în cadrul Secţiei nr. 7 a Poliţiei Rurale Darabani. Cauza decesului stabilită de ...  continuare »

42 Comentarii »

EXCLUSIV Dorin Dobrincu, istoricul din „centrul Universului”

Joi, 05 Ianuarie, 2012

În partea sud-vestică a Darabaniului, în fostul cot (astăzi cartierul) Suseni este situată casa părinţilor mei. În acelaşi loc a fost şi casa bunicilor mei. Din ograda părintească se vede „ţarna” unde şi ei au pământ, iar mai în spate pădurea Podriga, tăiată de pârâul cu acelaşi nume. Puţin mai spre sud-vest sunt iazurile „La Cazan” şi Bălăşescu. La doar câţiva kilometri spre nord-vest, dincolo de satul Bajura, curge Prutul care ne desparte de ...  continuare »

17 Comentarii »

Prof. Gabriela Anisie: „Sa fiti OAMENI!” GALERIE FOTO

Sambata, 24 Decembrie, 2011

riela Anisie este un pedagog de prestigiu de pe meleagurile dărăbănene care şi-a dedicat viaţa catedrei, dar mai ales oamenilor, fiind în prezent dezamăgită de imaginea morală a societăţii actuale. Apartamentul în care locuieşte este un adevărat muzeu, în care profesoara şi-a găsit liniştea şi inspiraţia de a compune poezii, Gabriela Anisie lansând cu puţin timp în urmă la editura Geea volumul „Incantaţii”. Darabaneni.ro vă prezintă în exclusivitate ...  continuare »

30 Comentarii »

Dr. Cristian Grigoras: „Tot timpul mi-am dorit ceva mai mult”

Marti, 13 Decembrie, 2011

Este doctor în chimie şi cercetător în chimie macromoleculară. S-a născut la Darabani, locul în care revine mereu cu plăcere. Îl găseşti în Iaşi, sus pe Copou, la Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni”, în laboratoarele căruia îşi dedică timpul cercetării polimerilor şi proprietăţilor termice ale acestora. A publicat articole în ţară şi în străinătate, cele mai multe dintre ele în reviste de specialitate cotate internaţional. A avut ...  continuare »

7 Comentarii »

Darabanenii: „La multi ani, Romania!” GALERIE FOTO & VIDEO

Joi, 01 Decembrie, 2011

Elevii dărăbăneni au participat miercuri, 30.11.2011, la o serie de manifestări aniversare, în uvertura Zilei Naţionale a României, deoarece în 1 Decembrie toate instituţiile publice, inclusiv şcolile, au porţile închise. Cei mai harnici s-au dovedit a fi elevii Şcolii Generale „Leon Dănăilă” care au ocupat la ora 10:00 sala de şedinţe a Primăriei Darabani, edilii locali fiind nevoiţi să programeze şedinţa extraordinară a Consiliului Local la aceeaşi ...  continuare »

15 Comentarii »

Mitica Hapliuc: „Prin muzica devii nemuritor”

Sambata, 26 Noiembrie, 2011

Cântă „din faşă”, îşi compune propria muzică şi textele melodiilor. Mai mult, el şi soţia sa confecţionează costumele populare pe care le poartă în timpul concertelor, costume care nu au preţ în raport cu munca depusă la realizarea lor. Mitică Hapliuc este foarte modest, primitor, şi spune că cea mai mare zestre a sa sunt copiii, cărora le-a dedicat majoritatea melodiilor. Nici nu împlinise 7 ani când era deja pe scenă, interpretând melodia lui Ion ...  continuare »

18 Comentarii »

Alexandru Stoian, „Un sentimental nenorocit”

Marti, 15 Noiembrie, 2011

„Trăiesc pentru muzică, nu trăiesc din muzică” sunt cuvintele mari ale unui tânăr pasionat de muzică dintr-un oraş mic, Darabani. Este vorba despre Alexandru Stoian, alias Alex Aka Lopaca, care la 17 ani visează frumos şi compune muzică din sentimente. În prezent lucrează la proiectul muzical „Un sentimental nenorocit” pe care nu-l poate finaliza din lipsă de bani. A înregistrat până în prezent doar trei piese. „Rece” o puteţi asculta mai jos. ...  continuare »

24 Comentarii »

Sabina Avasiloae, intalnire de gradul 0 cu secretarul general ONU

Vineri, 11 Noiembrie, 2011

Despre ascensiunea în carieră a Sabinei Avasiloae Darabaneni.ro  v-a informat la începutul anului. Darabaneanca face parte din cele mai influente organizaţii de mediere a conflictelor din lume, Centrul pentru Dialog Umanitar (HD Centre), cu sediul la Geneva, în ţara cantoanelor. În cursul acestui an, Sabina Avasiloae a fost implicată în diverse misiuni de menţinere a păcii, aflându-se în primăvară în una dintre cele mai fierbinţi zone de pe glob, Piaţa ...  continuare »

9 Comentarii »

EXCLUSIV Simona Chiţan: „Poţi să devii ceea ce vrei să fii“

Marti, 25 Octombrie, 2011

Jurnalista Simona Chiţan, acum în vârstă de 34 de ani, rememorează motivaţiile pe care le-a avut atunci când şi-a ales drumul profesional şi povesteşte despre ce înseamnă să scrii şi să te implici cu pasiune în tot ceea ce faci. Plecată de acasă, din Darabani, de la 14 ani Simona Chiţan a urmat Liceul "A. T. Laurian" din Botoşani şi a absolvit în 1995 Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti. A urmat un ...  continuare »

13 Comentarii »

EXCLUSIV Prof. univ. dr. Gheorghe Cliveti: „Sunt darabanean 100%”

Marti, 27 Septembrie, 2011

Gheorghe Cliveti, prof. univ. dr. originar din Darabani, este cadru didactic al Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi. S-a remarcat în lumea ştiinţifică naţională prin preocupările sale pentru istoria modernă a românilor şi cea universală, precum şi istoria relaţiilor internaţionale. A participat la numeroase conferinţe, simpozioane şi congrese de istorie naţionale şi internaţionale. A făcut stagii de cercetare în Germania, ...  continuare »

6 Comentarii »

Poetul Victor Teisanu a lansat la Cluj doua volume de poezie VIDEO

Miercuri, 21 Septembrie, 2011

„Aceste volume de versuri continuă din punct de vedere stilistic lirica mea de până astăzi. Ca problematică au în centru imposibilitatea comunicării dintre oameni, raportul poet-societate şi motivul sorţii trecătoare. Revine şi simbolul frunzei, prezent în toate volumele mele de poezie. Am ales Clujul pentru că am copii acolo şi am simţit întotdeauna o apropiere faţă de editura Dacia, la care a publicat profesorul şi mentorul meu Lucian Valea. Astfel, am vrut ...  continuare »

4 Comentarii »

OGLINDA SUCCESULUI…La peste 10.000 km de Darabani…

Duminica, 07 August, 2011

De la Bogota la Bucureşti sunt 10 446,07 Kilometri. Şi încă 500 km până la Darabani. Distanţa foarte mare nu a constituit o piedică în calea succesului lui Gabriel George Ciobanu, a cărui valoare constituie paşaportul său. Cu el a traversat toate frontierele, ajungând până în America de Sud, în Columbia. Dărăbăneanul gestionează în prezent afacerile unor firme de renume mondial. Născut la 4 octombrie 1977, Gabriel Ciobanu a fost elevul Şcolii Generale ...  continuare »

6 Comentarii »

Un darabanean Uniq pe piata de asigurari din Romania

Duminica, 24 Iulie, 2011

Vasile Dascălu, inspector de asigurări din localitate, a câştigat locul I la concursul naţional Uniqa Meteo Alert „Vinzi şi câştigi”. Concret, dărăbăneanul a încheiat în perioada aprilie-15 iulie 2011 cele mai multe poliţe de asigurare din ţară pentru clienţii firmei care au beneficiat gratuit de serviciul de avertizare prin sms în cazul fenomenelor meteorologice nefavorabile. Pentru această reuşită profesională Vasile Dascălu a fost recompensat cu o ...  continuare »

2 Comentarii »

ROMANI IN VIZITA IN ROMANIA Un darabanean ghid

Vineri, 22 Iulie, 2011

 În perioada 7-14 iulie două grupuri de elevi şi studenţi de etnie română din R. Moldova şi Ucraina au vizitat o serie de  monumente reprezentative pentru cultura, istoria și spiritualitatea românească din zona Neamţului. Această acţiune a fost organizată de Despărțământul Astra „Mihail Kogălniceanu” din Iași prin intermediul Taberei de cultură și civilizație românească „Acasă la noi”. La acest eveniment a participat şi un dărăbănean ...  continuare »

1 Comentariu »

Poza saptamanii

Când veniți la supermarketul din Botoșani, să aveți grijă să nu luați mașina în locul coșului pentru cumpărături! 

Sondaj
Credeți că dărăbănenii vor trăi mai bine cu Mihai-Alin Gîrbaci la conducerea Primăriei Darabani?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare