Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Darabaneni

Prof. Constantin Guceanu, darabaneanul pentru care performanta este un stil de viata

Duminica, 06 Ianuarie, 2013

Profesor de chimie la Liceul de Științe ale Naturii „Grigore Antipa” Botoșani, dărăbăneanul Constantin Guceanu vorbește cu modestie despre realizările sale ca dascăl. A refuzat funcții de conducere în învăţământ pentru a-şi dedica întreaga activitate elevilor. Este un invitat permanent al centrelor de excelență în chimie, pregătind olimpicii județului. Discipolii săi i-au răsplătit încrederea și munca prin rezultatele obținute la concursuri și ...  continuare »

Fara comentarii »

INTERVIU Prof. Liviu Hutanu, scoala de ieri si de azi

Sambata, 24 Noiembrie, 2012

Liviu Huţanu, fiul renumitului profesor Neculai Huţanu, este în prezent profesor de biologie la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Botoşani, după ce a petrecut în Darabani aproape un sfert de secol. Paradoxal, profesorul pregăteşte elevii pentru Facultatea la care el nu a reuşit să ajungă, chiar dacă a dat de trei ori examen de admitere, Medicina. Cadrul didactic a acceptat să vorbească pentru Darabaneni.ro chiar în ziua în care mama sa, Maria Huţanu, ...  continuare »

7 Comentarii »

Adrian Flautistu, darabaneanul de la Vocea Romaniei FOTO & VIDEO

Joi, 01 Noiembrie, 2012

A crescut şi a făcut primele repetiţii cu instrumentele celebrei formaţii dărăbănene Nordic Grup. A plecat din clasa a V-a la Liceul de Arte „Ștefan Luchian” din Botoşani, unde a studiat contrabasul clasic timp de opt ani. În clasa a XII-a a concertat ca solist cu Filarmonica din Botoșani și a imprimat alături de Rapsozii Botoșanilor. Plecarea la București la Conservator îi va aduce multe colaborări cu nume importante din muzica românească precum Nicu ...  continuare »

15 Comentarii »

CANOTAJ O darabaneanca se pregateste pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro FOTO

Miercuri, 31 Octombrie, 2012

Mădălina Petreanu, originară din Darabani, în prezent sportivă a clubului CSM Timişoara, a început să practice canotajul la o vârstă fragedă, atunci când unele colege de generaţie încă se mai gândeau la păpuşi. Selectată de antrenorul Ioan Matei pentru canotaj, Mădălina a devenit din clasa a VII-a eleva Liceului cu Program Sportiv „Banatul” din Timişoara. După antrenamente lungi şi deosebit de dificile, rezulatele nu au întârziat s ...  continuare »

2 Comentarii »

Pr. Teodosie Plesca: „Calugarii formeaza garda de onoare a lui Hristos” FOTO & VIDEO

Marti, 23 Octombrie, 2012

Dărăbăneanul Teodosie Pleşca a devenit la numai 22 de ani stareţul Mănăstirii Zosin. Pentru el credinţa în Dumnezeu este mai mult decât o virtute, devenind un mod de viaţă. În 26 octombrie Teodosie Pleşca împlineşte 20 de ani de când este monah. Foarte modest, călugărul ne mărturiseşte că este doar „unealta lui Dumnezeu” şi participă la construcţia unui „colţ de Rai”, aici, la 15 km de Botoşani, pe drumul naţional care duce la Iaşi. Părintele ...  continuare »

31 Comentarii »

Dorel Aioanei: „Viata reprezinta suma alegerilor pe care le faci”

Marti, 09 Octombrie, 2012

Un matematician din Eşanca a visat să ajungă fotbalist, dar a devenit inginer şi a înfiinţat împreună cu asociatul său firma REC. Numele butonului de înregistrare de la casetofon a devenit între timp un brand în judeţul Botoşani. Dărăbăneanul provenit dintr-o familie cu şapte copii, se consideră mai degrabă un truditor decât un om de afaceri. „Dacă vreţi pe cineva care ar avea ceva cu adevărat de spus vi-l recomand pe Liviu Huţanu” ne-a spus ...  continuare »

13 Comentarii »

Dan Decebal Chitic: „Acordeonul este viata mea” FOTO & VIDEO

Marti, 18 Septembrie, 2012

Sunt momente în viaţă care nu pot fi exprimate în cuvinte. Pentru Dan Decebal Chitic a vorbit mai mult acordeonul. Acest instrument a fost purtătorul său de cuvânt prin toată lumea, din România până în America sau Japonia. A debutat într-un ansamblu profesionist încă de la vârsta adolescenţei. A participat la numeroase turnee în ţară şi în străinătate având mulţi prieteni, nume mari de artişti, muzicieni sau actori. A cântat alături de reprezentanţi ...  continuare »

7 Comentarii »

CASA DE PIATRA, George Cristian Sirbu!

Vineri, 28 Septembrie, 2012

Unul dintre cei mai mari sportivi dărăbăneni din toate timpurile, canotorul George Cristian Sîrbu, şi-a pus pirostriile în prima zi a lunii septembrie. El şi-a unit destinul cu Maria Nicoleta, o sportivă de performanţă la aruncarea suliţei, nunta având loc la Ploieşti. Cei doi însurăţei au participat, în cea mai importantă zi din viaţa lor, la o şedinţă foto pe pista de atletism de la Sala Sporturilor din localitate. Operat pentru dublă hernie de disc cu ...  continuare »

4 Comentarii »

IN MEMORIAM Chirica Pușcașu: „În viată ai nevoie de trei lucruri: să stii, să poți și să vrei”

Miercuri, 29 August, 2012

Profesor de educaţie fizică şi sport timp de trei decenii la liceul din Darabani, Chirica Puşcaşu a instituit un cult pentru disciplină şi respect, punând educaţia chiar mai presus decât sportul. A obţinut performanţe deosebite în competiţiile şcolare şi a antrenat cea mai valoroasă echipă de fotbal a oraşului, Sănătatea Darabani, câştigând campionatul judeţean în anul 1982. Aflat în pragul pensionării, cadrul didactic este şi în prezent component al ...  continuare »

13 Comentarii »

Haha: „Vreau ca tinerii să se poată bucura de munca mea de o viaţă” FOTO

Vineri, 17 August, 2012

Fostul director al BCR Darabani, Dumitru Haha, a colecţionat de-a lungul timpului peste 2000 de piese care şi-ar găsi loc foarte uşor în vitrina unui muzeu din România. Nu a contabilizat sumele cheltuite pentru achiziţionarea obiectelor, dar îşi evaluează „zestrea” la peste 100.000 de lei. A participat la aproximat 70 de expoziţii de numismatică şi afirmă că nu are de gând să pună punct căutărilor izvoarelor românilor. Haha îşi prezintă colecţia pentru ...  continuare »

13 Comentarii »

Prof. Gheorghe Plesca, ultimul director ales al liceului din Darabani

Luni, 06 August, 2012

Profesor de istorie peste trei decenii, Gheorghe Pleşca a fost director al liceului din Darabani timp de 4 mandate însumând aproximativ 17 ani. În perioada directoratului său s-au făcut cele mai importante investiţii la Grupul Şcolar de astăzi. Sala de sport, atelierele, clădirea internatului, centrala termică, toate au fost construite în timpul directoratului profesorului Pleşca, personaj care a marcat pentru totdeauna viaţa liceului din Darabani, un destin ...  continuare »

5 Comentarii »

Lt. col.(r) Constantin Grosu: „Am avut tot timpul vocatia binelui”

Marti, 24 Iulie, 2012

Pentru mine, Darabaniul copilăriei mele înseamnă ORAŞUL. Mergeam de fiecare dată înainte de Paşti sau înainte de începutul anului şcolar pentru ca mama să-mi cumpere o uniformă de 250 lei, o cămaşă bleu şi o pereche de pantofi de 114 lei. Ţinând cont că am aproape 50 de ani, am asistat la construirea Magazinului Universal care, la acea vreme, având etaj şi scară interioară, mi se părea  de-a dreptul impozant, comparabil cu oricare dintre mall-urile ...  continuare »

7 Comentarii »

Victor Teisanu: „Sarbatorile mele au fost lansarile de carte”

Sambata, 07 Iulie, 2012

Sunt dărăbănean 100%, părinţii mei s-au născut aici. Au fost oameni simpli, cu dragoste de cultură, aşa cum înţelegeau ei. Tatăl meu a parcurs o bună parte din biblioteca mea, comenta alături de mine pe Sadoveanu, pe Rebreanu. Era atras de literatura care descria ţăranul şi satul românesc, pentru că el rămăsese ataşat satului interbelic, pe care îl vedea cu ochii unui moldovean. Tata avea o imagine idealizantă, dar nu departe de adevăr în legătură cu ...  continuare »

16 Comentarii »

Mona Prisacariu: „Voluntarii sunt niste visatori incurabili”

Sambata, 16 Iunie, 2012

Copilăria mea a fost ca a oricărui alt copil, cu diferenţa că provin dintr-o familie mare, cu încă 3 surori şi un frate, destul de săracă şi cu ceva probleme. A fost şi rău, deoarece, copil fiind, a trebuit să fac faţă prejudecăţilor celor din jurul meu (colegi, profesori, alţi dărăbăneni), şi bine, pentru că m-a „îndîrjit” să lupt pentru ceva mai bun. Cred că am fost o elevă destul de bună, un coleg fain pentru o parte din cei din clasa mea şi, ...  continuare »

5 Comentarii »

Dorin Dobrincu a fost demis de la Arhivele Nationale

Sambata, 16 Iunie, 2012

Istoricul dărăbănean Dorin Dobrincu a fost demis, vineri 15 iunie, din funcţia de director al Arhivelor Naţionale. Urmând linia demiterilor, mai mult sau mai puţin justificate, Ministrul de Interne Ioan Rus a semnat ordinul de destituire a lui Dorin Dobrincu fără a motiva decizia. Istoricul  condus 5 ani această instituţie având un mandat care era reînnoit odată la 6 luni. Sub directoratul său, Arhivele Naţionale au trecut printr- ...  continuare »

40 Comentarii »

Artisti darabaneni premiati la Concursul national de la Tg. Neamt

Marti, 05 Iunie, 2012

  Duminică, 3 iunie, ansamblul „Stejărelul” din cadrul Clubului Copiilor Darabani, coordonat de prof. Mirel Dascălu, a participat la Tîrgu Neamţ la Concursul naţional „E ziua noastră”, dedicat Zilei Internaţionale a Copilului. Concursul s-a adresat preşcolarilor şi elevilor din clasele I-XII şi a fost organizat de Clubul Copiilor din Târgu Neamţ. Dărăbănenii au evoluat în cadrul acestui spectacol la secţiunile de dans modern, dans popular şi ...  continuare »

9 Comentarii »

Mihai Laurentiu Bejinariu: „Muzica nu ne apartine, ea este o minune”

Duminica, 27 Mai, 2012

Născut în 1980, Mihai Laurenţiu Bejinaru a parcurs toate formele de învăţământ preuniversitar la Darabani. Între 2002 şi 2006 a urmat cursurile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, specializarea dirijor de cor academic, la clasa profesorului Ioan Golcea. A urmat apoi masterul de stilistică dirijorală la clasa profesorului Mihail Diaconescu. Din 2008 este doctorand, pregătind o teză pe tema muzicii sacre vocale simfonice contemporane, sub îndrumarea ...  continuare »

5 Comentarii »

Prof. univ. dr. Paula Constantinescu-Stoleru, 50 ani la catedra universitara

Sambata, 19 Mai, 2012

Catedra universitară a fost şi este pentru unii dărăbăneni un ţel pe care l-au urmărit şi l-au atins, în cele din urmă. O nouă poveste de viaţă prezentată de Darabaneni.ro vine astăzi să confirme acest lucru. Profesoara Paula Constantinescu-Stoleru, născută în Eşanca (Darabani) pe 5 martie 1938 este una dintre personalităţile care au dus faimă oraşului. Astăzi profesor universitar doctor, a predat şi a abordat în cercetările academice domenii precum ...  continuare »

5 Comentarii »

RESPECT Prof. Lucia Stoian: „Lucrurile mari se fac din cele mărunte”

Miercuri, 09 Mai, 2012

În afara scenei luptelor politice din prezent, care de cele mai multe ori dezumanizează, Darabaneni.ro vă oferă un timeout de la zbuciumul cotidian, o discuţie la cafea cu un profesor de referinţă al învăţământului dărăbănean: Lucia Stoian. Cadrul didactic a insistat asupra faptului că povestea vieţii sale nu are nimic senzaţional. Aici s-a înşelat. Uimeşte printr-o modestie şi un bun simţ ieşite din comun. În peisajul actual, povestea ei este ca o insulă ...  continuare »

32 Comentarii »

DARABANENI DE SUCCES Smarandita David, „pasaport pentru excelenta”

Luni, 07 Mai, 2012

Cei mai creativi 20 de elevi din toată ţara au participat week-endul trecut la ultima etapă a celei de-a doua ediţii a concursului de limba engleză „Paşaport pentru excelenţă”, organizat de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României în cadrul Olimpiadelor Creativităţii. Din rândul lor, vor fi aleşi câştigătorii celor două tabere în limba engleză organizate în această vară la Oxford şi London Reading College. Printre cei 20 de finalişti s-a ...  continuare »

7 Comentarii »

Poza saptamanii

Darabaneni.ro a revenit după un an la Viișoara, într-o iarnă adevărată ca în nordul Moldovei, pentru a-i ura ”La mulți ani!” veteranului Ghiță Cojocariu, eroul ultimului nostru reportaj, care a devenit în 12 februarie cetățean de onoare al comunei sale natale.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare