Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Pictorita din Concesti: „La o vaza cu flori, imi doresc ca acela care o priveste sa vrea sa miroase florile” FOTOAre 33 de ani, doi copii frumoşi şi locuieşte într-o căsuţă mică, dar plină de culoare, la propriu şi la figurat, din Conceşti. Este vorba despre Garofiţa Irina Avasiloaei care a pictat până acum aproximativ 140 de tablouri şi care visează să organizeze cu lucrările sale o expoziţie de pictură.

Tânăra desenează de când se ştie şi nu moşteneşte talentul de la vreun membru al familiei sale. „Am 10 clase, atât. Mă fascinează puterea culorii, întregul unives cromatic” ne-a mărturisit conceşteanca care şi-a dorit să urmeze Liceul de Artă „Ştefan Luchian” din Botoşani, dar nu a reuşit acest lucru din cauza unor probleme familiare. „Nu mă interesa să cunosc mari creatori sau operele lor, eu vroiam doar să mă joc pe pânză, să mă descopăr pe mine altfel” a mai adăugat Garofiţa, a cărei pictori favoriţi sunt acum Grigorescu, Baba, Lautrec sau Dali. 

Artista ne mărturiseşte că nu are un stil anume şi pictează de toate în afara naturii statice, realizând chiar şi reproduceri. „La o vază cu flori, îmi doresc ca acela care o priveşte să vrea să miroase florile. Fiecare linie sau umbră pentru mine sunt importante. Laşi acolo, în pânza pe care o lucrezi, o parte din tine” ne-a spus Garofiţa Irina Avasiloaei care păstrează cea mai mare parte a pânzelor în sertarul unei canapele (foto dreapta). „Rama e foarte scumpă, de aceea aceste picturi au rămas doar la stadiul de pasiune” a precizat conceştenca care în prezent pictează mai mult icoane. „Îmi găsesc bucuria deplină când cineva îşi doreşte o lucrare de-a mea” spune aceasta.

Pictoriţa din Conceşti s-a perfecţionat în arta picturii după ce a studiat informaţiile online în domeniu. „M-am documentat pe internet şi am învăţat ce înseamnă să tratezi o pânză. Un pictor e ca un dirijor, el trebuie să coordoneze armonia orchestrei, astfel încât nici un instrument să nu facă notă discordantă” ne-a mărturisit artista. Garofiţa Irina Avasiloaei este de părere că platformele online reprezintă o lampă de lansare pentru pictorii amatori, iar tânăra artistă speră ca vernisajul primei sale expoziţii să aibă loc odată cu o lansare de carte a scriitorului conceştean Gheorghe Ţuculeanu. În sufletul său, pictoriţa visează să trăiască din artă. (L.B.Citiţi pe aceeaşi temă:
GALERIE FOTO Vasile Foca, pictorul dărăbănean de pe str. Ştefan Luchian
Ionel Bichir: „Culoarea şi lemnul mi-au dat ceva linişte”
Te-ar mai putea interesa si:  Garofita Irina AvasiloaeipicturaGheorghe Tuculeanu
3:00 pm , 01 Septembrie, 2013

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

PS: Revenim curând cu un reportaj emoționant realizat în Nord.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare