Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Cultura

Pianistul Bogdan Vaida va concerta la Darabani. Incasarile evenimentului vor ajunge la elevii talentati din zona

Miercuri, 04 Decembrie, 2013

Casa de Cultură „Theodor Balș” din Darabani va găzdui duminică, 15 decembrie, de la orele 18:00, recitalul lui Bogdan Vaida, pianistul român stabilit în Germania și aflat într-un turneu extraordinar în țară în luna decembrie. Evenimentul este organizat de Asociaţia Nord, fondată de fraţii Alexandru şi Ştefan Teişanu, dărăbăneni stabiliţi la Cluj, şi bibliotecarul Ionel David. Darabaneni.ro se numără printre partenerii media ai concertului, alături ...  continuare »

Fara comentarii »

Dupa 30 de ani, Darabanii vor avea din nou muzeu. Jar: „Cam tarziu...Muzeul pentru dansii este ca o mancare fara gust”

Luni, 30 Septembrie, 2013

Consiliul Local Darabani a aprobat în cadrul ultimei şedinţe ordinare înfiinţarea Muzeului Orăşenesc de Istorie şi Etnografie în conacul Balş, unde în prezent funcţionează Biblioteca Orăşenească şi mai multe secţii ale Clubului Copiilor din localitate. Dumitru Jar, cel care, la prima vedere, ar trebui să se bucure că obiectele pe care le-a colecţionat îşi vor găsi locul într-un cadru adecvat, consideră intervenţia aleşilor dărăbăneni tardivă şi ...  continuare »

Fara comentarii »

EXPOZITIE DE ARTA la Biblioteca Oraseneasca IONEL BICHIR „Pasiuni” GALERIE FOTO & VIDEO

Sambata, 28 Septembrie, 2013

Biblioteca Orăşenească Darabani va purta timp de o lună de zile semnătura profesorului Liceului „Dimitrie Cantemir” din localitate, Ionel Bichir. La vernisajul expoziţiei intitulată „Pasiuni” au participat vineri, 27 septembrie, doar 3 profesori şi 2 maiştri de la liceul dărăbănean, cadrele didactice fiind însoţite de ceva mai mulţi elevi, aproximativ patru clase. Cei interesaţi să vadă sculpturile, picturile şi cărţile scrise de profesorul de ...  continuare »

Fara comentarii »

800 de carti donate Bibilotecii scolare din Bajura. VEZI cui apartine gestul

Vineri, 27 Septembrie, 2013

„D-l Haha are o bibliotecă imensă, cred că cea mai mare din Darabani. El este fiul satului Bajura şi prin gestul său a făcut un bine şcolii şi oamenilor de aici. În ultimii 10 ani nu s-au mai primit cărţi la Biblioteca şcolii. Sunt cărţi foarte importante. Multe nu le aveam. Cele mai multe sunt adaptate copiilor care învaţă la unitatea noastră de învăţământ. La capitolul carte şcolară stăm cam prost pentru că volumele s-au degradat în timp. Gestul ...  continuare »

Fara comentarii »

Pictorita din Concesti: „La o vaza cu flori, imi doresc ca acela care o priveste sa vrea sa miroase florile” FOTO

Duminica, 01 Septembrie, 2013

Tânăra desenează de când se ştie şi nu moşteneşte talentul de la vreun membru al familiei sale. „Am 10 clase, atât. Mă fascinează puterea culorii, întregul unives cromatic” ne-a mărturisit conceşteanca care şi-a dorit să urmeze Liceul de Artă „Ştefan Luchian” din Botoşani, dar nu a reuşit acest lucru din cauza unor probleme familiare. „Nu mă interesa să cunosc mari creatori sau operele lor, eu vroiam doar să mă joc pe pânză, să mă descopăr pe ...  continuare »

Fara comentarii »

Ionel Bichir, “dubla” in poezie: Iceberg si Univers

Sambata, 01 Iunie, 2013

Iceberg este volumul pe care dascălul îl dedică foştilor şi actualilor săi elevi, mai ales clasei a XII-a C despre care Bichir afirmă că „sunt frumoşi precum Craii şi Zânele din basme, uniţi ca un munte de gheaţă, porniţi în căutarea drumurilor lor, plini de de hotărâre şi cu speranţe, puternici ca un iceberg, proaspeţi ca apa izvoarelor de munte”. „În acest volum timpul a fost înfrânt, tinereţea e fără bătrâneţe, câmpul plin de flori. Scriu ...  continuare »

Fara comentarii »

Constantin Atodiresei, dărăbăneanul care îi învață pe tinerii suceveni muzică populară FOTO & VIDEO

Marti, 16 Aprilie, 2013

Constantin Atodiresei este în prezent solist în cadrul Ansamblului „Ciprian Porumbescu” din Suceava și profesor de muzică tradițională la Liceul de Arte cu același nume din judeţul vecin. Și-a început cariera în 1991 la Ansamblul „Rapsozii Botoșanilor” pentru ca în 1995 să se mute la vecinii de peste Siret. A urmat cursurile Academiei de Arte din Chișinău, iar în prezent înregistrează un album alături de celebrele orchestre Lăutarii și Frații Advahov ...  continuare »

Fara comentarii »

Istoria Darabanilor, la Botosani GALERIE FOTO  & VIDEO

Miercuri, 28 Noiembrie, 2012

Dărăbănenii nu au un muzeu al oraşului, aşa că până la finele anului în curs, cei care doresc să-şi aprofundeze istoria au posibilitatea de a vizita Muzeul Judeţean de Istorie din Botoşani unde sunt expuse documente importante care atestă înfiinţarea instituţiilor din Darabani, care amintesc de evenimente la care au participat dărăbănenii de-a lungul istoriei, fotografii şi exponate din Primul şi Al Doilea Război Mondial, cărţi ale poeţilor Victor ...  continuare »

2 Comentarii »

Karaoke, concursuri si distractie in “Nocturna bibliotecilor” FOTO & VIDEO

Duminica, 18 Noiembrie, 2012

În seara zilei de sâmbătă, 17 noiembrie, s-a dat statul activităților desfășurate sub genericul Nocturna Bibliotecilor și la Biblioteca Orășenească din Darabani. Conacul lui Theodor Balş s-a dovedit a fi neîncăpător pentru tinerii, părinții şi profesorii veniți la prima ediție a acestei manifestări din oraşul de pe malul Prutului. Evenimentul a debutat cu un discurs al poetului Victor Teișanu care nu a ezitat să amintească despre războiul rece dintre ...  continuare »

3 Comentarii »

A FOST ODATA PRESA...Ziarul Dimineata

Marti, 25 Septembrie, 2012

Presa din România cunoaşte o dezvoltare importantă la sfârşitul secolului XIX şi începutul secolului XX, odată cu apariţia cotidienelor Universul, Adevărul şi Dimineaţa. Acestea au fost sigurele publicaţii care au reuşit să se autofinanţeze în perioada interbelică, fiind conduse de jurnalişti de renume precum Stelian Popescu sau Constantin Mille. Ziarele amintite s-au impus în atenţia cititorilor prin calitatea actului jurnalistic. Astfel, din cuprinsul ...  continuare »

Fara comentarii »

VALS „Poezia in fotografie” de Ionel Bichir si Anca Bejinaru GALERIE FOTO

Joi, 16 August, 2012

Profesorul de matematică dărăbănean Ionel Bichir este aproape de lansarea celui de-al şaselea volum de poezie intitulat „Vals”. Cartea iese din tiparele obişnuite, deoarece versurile se suprapun aici cu arta fotografică milaneză realizată de Anca Bejinaru, o dărăbăneancă stabilită din 2010 în Italia, la Milano. Anca are 32 de ani şi a absolvit în 2002 Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza Iaşi, ...  continuare »

7 Comentarii »

Biblionetul a fost lansat oficial GALERIE FOTO & VIDEO

Duminica, 15 Iulie, 2012

Noua tehnologie a pătruns de anul acesta în conacul hatmanului Teodor C. Balş, ctitorul târgului Darabani. Este vorba de programul Biblionet oferit de Biblioteca Orăşenească care pune la dispoziţia dărăbănenilor 4 calculatoare de ultimă generaţie, complet echipate (monitoare LCD, camere web, căşti stereo), un scanner,o imprimantă laser, un videoproiector cu ecran, două surse UPS cu câte opt conectori. Softurile cu care sunt dotate calculatoarele sunt licenţiate ...  continuare »

2 Comentarii »

Victor Teisanu: „Sarbatorile mele au fost lansarile de carte”

Sambata, 07 Iulie, 2012

Sunt dărăbănean 100%, părinţii mei s-au născut aici. Au fost oameni simpli, cu dragoste de cultură, aşa cum înţelegeau ei. Tatăl meu a parcurs o bună parte din biblioteca mea, comenta alături de mine pe Sadoveanu, pe Rebreanu. Era atras de literatura care descria ţăranul şi satul românesc, pentru că el rămăsese ataşat satului interbelic, pe care îl vedea cu ochii unui moldovean. Tata avea o imagine idealizantă, dar nu departe de adevăr în legătură cu ...  continuare »

16 Comentarii »

RESPECT Prof. Lucia Stoian: „Lucrurile mari se fac din cele mărunte”

Miercuri, 09 Mai, 2012

În afara scenei luptelor politice din prezent, care de cele mai multe ori dezumanizează, Darabaneni.ro vă oferă un timeout de la zbuciumul cotidian, o discuţie la cafea cu un profesor de referinţă al învăţământului dărăbănean: Lucia Stoian. Cadrul didactic a insistat asupra faptului că povestea vieţii sale nu are nimic senzaţional. Aici s-a înşelat. Uimeşte printr-o modestie şi un bun simţ ieşite din comun. În peisajul actual, povestea ei este ca o insulă ...  continuare »

32 Comentarii »

Dumitru Jar, invatatorul colectionar cu nume fierbinte

Sambata, 14 Aprilie, 2012

Născut la Havârna în 12 februarie 1927, Dumitru Jar a decis să vină la Darabani să profeseze ca învăţător datorită soţiei care era din oraş, dar şi pentru că la acea dată, în 1956, aici existau unele facilităţi specifice vieţii urbane: electricitate, autobuz, alimentare, etc. A profesat ca învăţător la Darabani douăzeci de ani însă, ceea ce avea să-l facă celebru printre locuitorii urbei dar şi printre ţăranii din satele învecinate a fost pasiunea ...  continuare »

7 Comentarii »

SCOALA ALTFEL la Biblioteca Oraseneasca si Muzeul „Leon Danaila”

Miercuri, 04 Aprilie, 2012

În a doua zi de „şcoală altfel”, activităţile elevilor s-au concentrat pe cultură. Câteva clase de la Grupul Şcolar sunt în vizite de documentare în Iaşi sau Suceava, iar altele urmează să organizeze deplasări de orientare universitară sau de cunoaştere a regiunilor învecinate judeţului. În şcoli s-au vizionat filme artistice sau documentare împreună cu cadrele didactice şi au fost vizitate obiectivele de interes cultural din oraş, printre acestea ...  continuare »

Fara comentarii »

D’ALE LUI CARAGIALE Mitică de ieri şi de azi GALERIE FOTO

Vineri, 03 Februarie, 2012

Un grup de elevi ai Şcolii Generale „Leon Dănăilă” au participat împreună cu cadrele didactice joi, 2.02.2012, la evenimentul cultural „Mitică de ieri şi de azi”, cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la naşterea marelui dramaturg român, Ion Luca Caragiale, care s-a născut în 30 ianuarie 1852. Elevii au asistat la o prezentare power point despre viaţa şi activitatea dramaturgului, Oana Izdrui citind un eseu în nota I. L. Caragiale. Copiii au participat la un ...  continuare »

7 Comentarii »

Prof. Gabriela Anisie: „Sa fiti OAMENI!” GALERIE FOTO

Sambata, 24 Decembrie, 2011

riela Anisie este un pedagog de prestigiu de pe meleagurile dărăbănene care şi-a dedicat viaţa catedrei, dar mai ales oamenilor, fiind în prezent dezamăgită de imaginea morală a societăţii actuale. Apartamentul în care locuieşte este un adevărat muzeu, în care profesoara şi-a găsit liniştea şi inspiraţia de a compune poezii, Gabriela Anisie lansând cu puţin timp în urmă la editura Geea volumul „Incantaţii”. Darabaneni.ro vă prezintă în exclusivitate ...  continuare »

30 Comentarii »

SIMONA CHITAN - Interviu de Craciun cu Radu Paraschivescu

Luni, 26 Decembrie, 2011

Pentru mine, Crăciunul a însemnat în primul rând o amprentă olfactivă - mirosul combinat de brad şi de cozonaci, o combinaţie pe care n-o depăşeşte nici cel mai rafinat parfum. Şi, fireşte, ţin minte urzelile regizorale din familie, indiferent dacă mă găseam la Lugoj, cu unchii şi mătuşile, sau la Bucureşti, cu părinţii. Chiar şi după ce mă dumirisem cu privire la identitatea Moşului, spectacolul se juca. Eu ştiam, ei ştiau că eu ştiam, dar apariţia ...  continuare »

1 Comentariu »

SIMONA CHITAN – interviu Mircea Cartarescu de Craciun

Vineri, 23 Decembrie, 2011

Cel mai renumit scriitor român, Mircea Cărtărescu (foto dreapta), 55 de ani,  aşteaptă Crăciunul cu o inimă îndoită. Îşi aminteşte că n-a avut niciodată, în copilărie, un brad sub care să găsească jucării. N-a cântat colinde şi n-a simţit fiorul religios al naşterii lui Iisus, pentru că nici nu îşi imagina că există Maica Domnului. Dintre ritualurile Anului Nou, n-a ştiut decât Sorcova. Pe Moş Gerilă îl vedea ca pe un căpcăun care l-a ...  continuare »

Fara comentarii »

Pagina  1   2  3  4 
Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare