Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

coronavirus

Măsuri suplimentare de limitare a infecției cu coronavirus în județul Botoșani

Sambata, 01 August, 2020

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat, începând cu prima zi a lunii august, noi măsuri de limitare și combatere a pandemiei de coronavirus. Astfel, purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, după cum urmează: - Piețele agroalimentare, târgurile, oboarele, târguril ...  continuare »

Fara comentarii »

Asociația Nord lansează campania #7deAcasă

Miercuri, 01 Aprilie, 2020

Cu sprijinul partenerilor săi și a comunității sale, Asociația Nord și-a propus să strângă fonduri pentru achiziționarea de ventilatoare și de echipamente de protecție necesare în această perioadă. „Suntem în contact cu spitalele și autoritățile, dar și cu grupuri civice din toată țara, încercăm să ne sincronizăm eforturile cu ale celorlalte inițiative civice din Botoșani și ale autorităților. Alături de echipa Nord au venit și alți botoșăneni ...  continuare »

Fara comentarii »

ROMÂNIA STĂ ACASĂ VEZI ce prevede ordonanța militară 3. DESCARCĂ NOUL model de declarație pe propria răspundere și adeverința de la angajator pentru a ieși din casă

Marti, 24 Martie, 2020

În aceste condiții MAI a emis ordonanța militară nr. 3, în care se precizează că se interzice circulația tuturor persoanelor, cu următoarele excepții: deplasarea în scop profesional, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază, deplasarea pentru asistență medicală, depasări pentru îngrijirea copilului sau asistența persoanelor bolnave, deplasări pentru sport în apropierea locuinței, deplasarea pentru donarea de sânge, ...  continuare »

Fara comentarii »

STAȚI ÎN CASĂ! Polițiștii transmit botoșănenilor principalele metode de prevenire a răspândirii Covid-19 VIDEO

Luni, 23 Martie, 2020

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier transmit începând din această săptămână mesaje prin intermediul cărora le amintesc cetățenilor principalele reguli pentru prevenirea răspândirii infecției cu noul coronavirus. 1. Respectați toate recomandările autorităților! 2. Stați în casă! 3. Ieșiți din locuință numai pentru a merge la serviciu sau pentru urgențe! 4. Suntem aici pentru sănătatea dumneavoastră! anu ...  continuare »

Fara comentarii »

Primăria Darabani a desemnat persoanele care vor livra produse de bază la domiciliul celor aflați în autoizolare

Sambata, 21 Martie, 2020

Pentru sprijinirea persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu, impus de evoluția infecției cu Covid-19, în vederea procurării de alimente, produse de igienă sau medicamente care nu necesită prescripție medicală, se va asigura livrarea la domiciliul solicitantului a produselor necesare, se precizează într-un comunicat al autorităților locale. Astfel, persoanele desemnate și numerele lor de telefon sunt: 1.    Barbacaru Mar ...  continuare »

Fara comentarii »

Istoria epidemiilor și conspirațiile care ne îmbolnăvesc mai tare „Să nu dăm mâna astăzi, ca să ne putem îmbrățișa mâine”

Vineri, 20 Martie, 2020

De-a lungul secolelor, aceste meleaguri au fost lovite de nenumărate ori de epidemii. La aceste molime s-au adăugat dezastre naturale sau războaie, situații limită pe care strămoșii noștri le-au depășit fără a avea infrastructura medicală de astăzi, paleta largă de medicamente sau mijloacele de informare de care beneficiem acum. Cu secole în urmă, oamenii se raportau la aceste molimi ca la niște pedepse divine, de fiecare dată imaginându-și că urmează ...  continuare »

Fara comentarii »

Mesajul IPS Teofan: ”Este vreme să ne retragem pentru o clipă sau pentru mai multe în intimitatea caselor noastre” VIDEO

Joi, 19 Martie, 2020

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a transmis un mesaj către creștinii care trec acum prin momente foarte grele din cauza pandemiei de coronavirus, îndemnându-i să se retragă în case, cu Dumnezeu în suflet. Redăm mai jos cuvântul ierarhului: Du-te poporul Meu, intră în cămările tale, ascunde-te pentru puține clipe, închide ușa după tine până ce mânia va fi trecut.” – este cuvântul l ...  continuare »

Fara comentarii »

Dărăbănenii din epicentrul pandemiei de coronavirus: ”E o liniște înfiorătoare” FOTO

Miercuri, 18 Martie, 2020

„În momentul în care a fost confirmat primul caz de coronavirus în Torrejon de Ardoz, un municipiu de lângă Madrid, autoritățile au fost prinse cu pantalonii în vine. Știrea a explodat în presă și rețelele sociale iar începând de luni 9 de martie o isterie colectivă a lovit populația. Magazinele au fost luate cu asalt efectiv. Nu cunosc persoane între cunoscuții mei care să intenționeze să părăsească Spania spre Romania pentru că nu au motiv. Intâi ...  continuare »

Fara comentarii »

Dărăbănenii în lupta împotriva coronavirusului CORESPONDENȚĂ din Londra ”Sănătate și imunitate!”

Miercuri, 18 Martie, 2020

După cum era de așteptat, cel mai mare număr de îmbolnăviri îl cunoaște Londra, din cauza aglomerației și a necesității folosirii transportului public. Din cele discutate cu mai mulți români din diferite regiuni ale țării, nu am auzit deocamdată, cel puțin eu, de cazuri de infectare, în special în rândul darabanenilor cu care tin legatura in mod constant. Desigur, starea generală de îngrijorare se poate citi pe fețele tuturor, în special prin magazine, ...  continuare »

Fara comentarii »

ANUNȚUL Primăriei Darabani în contextul pandemiei de coronavirus

Joi, 12 Martie, 2020

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Darabani a fost convocat astăzi, 12 martie, ca urmare a crizei provocate de coronavirus. Autoritățile dărăbănene au emis un comunicat, în aceste sens, pe care îl redăm integral mai jos: Stimați cetățeni, Locuitorii care au cunostință de întoarcerea sau prezența în orașul Darabani a persoanelor din țări declarate ca fiind afectate de epidemia virusului gripal COVID-19 (coronavirus), ...  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare