Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Corneliu Aroşoaie

Primarul luat la rost pe TeleM cu decontarea navetei profesorilor. Arosoaie a promis apoi ca luna aceasta cadrele didactice isi vor primi banii

Duminica, 23 Februarie, 2014

O profesoară de biologie a Liceului „Dimitrie Cantemir” din Darabani a intervenit în direct în cadrul emisiunii „Dialog deschis” de la TeleM şi l-a întrebat pe primarul Corneliu Aroşoaie de ce nu a mai primit contravaloarea navetei de la Botoşani la Darabani din luna noiembrie a anului trecut. Chiar dacă iniţial Aroşoaie a spus că acest lucru nu este posibil, contactat ulterior de Darabaneni.ro, primarul a precizat că a fost vorba de „o problemă mai ...  continuare »

Fara comentarii »

COMENTARIUL SAPTAMANII Zazanie, populism si ineficienta

Sambata, 22 Februarie, 2014

Scandalurile din politica românească din ultimul timp, au arătat că o iubire împotriva firii nu poate duce la infinit. Disensiunile la vârful alianței USL au generat deja o serie întreagă de scenarii posibile, unele dintre ele, alimentate și de disponibilitatea arătată de partide precum PDL sau PMP de a avea colegi noi de alianță în opoziție. Dar dincolo de strategiile de la nivel înalt, contrele apărute, în interiorul alianței de guvernare au arătat ...  continuare »

Fara comentarii »

Planuri „pe sticla” pentru darabaneni: apa si asfaltare in Bajura si Teioasa, trotuare, teren de sport, reabilitare Casa de Cultura si... capela

Duminica, 23 Februarie, 2014

Edilul şef al urbei a spus că secţia exterioară a Spitalului „Mavromati” de la Darabani este cea mai profitabilă din judeţ, fiind „micuţă şi cochetă şi cu specialişti foarte buni”. „Sunt 4 medici şi sunt 2 medici care fac naveta şi la Dorohoi şi activează şi la noi ca medici încadraţi la dr. Campanu, avem laborator, avem radiolog, tot ceea ce trebuie ca un spital transformat în secţie să funcţioneze la parametri normali” i-a spus Corneliu ...  continuare »

Fara comentarii »

Primarul Corneliu Arosoaie la TeleM: „Cu liberalii darabaneni ma impac foarte bine...ei sunt 3 grupuri sau grupe”

Sambata, 22 Februarie, 2014

Moderatorul emisiunii, Val Guraliuc, l-a întrebat pe primarul social-democrat al oraşului Darabani cum se împacă cu PNL-iştii din localitate. Răspunsul a fost unul „marca Aroşoaie”: „Foarte bine, chiar dacă d-l Ţurcanu se supără că ne împăcăm bine, că d-lui are o politică aşa, care cred eu că nu dă prea bine pentru cetăţeni, pentru că încearcă să facă dezbinare chiar şi la Darabani. Dar eu am un alt stil, zic eu ca sunt puţin mai diplomat”. ...  continuare »

Fara comentarii »

20 de darabaneni nevoiasi ar urma sa primeasca lemne de foc din partea Primariei. Cand, la primavara?„Omul... trebuie incalzit”

Miercuri, 12 Februarie, 2014

„De-am putea ieşi din iarna asta...Omul mai întâi trebuie ajutat, trebuie scos din zăpadă, trebuie încălzit, ca să poată ieşi din iarna asta, iar la primăvară vom începe cu alte lucruri...Nu aşteptăm să votăm în Consiliul Local dacă trebuie să ducem o căruţă de lemne la cineva. După aceea se rezolvă hârtiile. Trebuie să ieşim cu toţi dărăbănenii din iarnă, buni, răi, cum sunt ei, pentru că este o iarnă grea” a precizat social-democratul ...  continuare »

Fara comentarii »

VEZI noile trasee pe care le va parcurge microbuzul elevilor Liceului „Dimitrie Cantemir”

Sambata, 08 Februarie, 2014

Discuţii aprinse pe tema transportului elevilor dărăbăneni au existat încă din toamna anului 2012, când se căutau soluţii pentru transportul a 40 de elevi din Corneşti, şi s-au acutizat în ultima lună a anului trecut, când edilul şef al urbei a exercitat presiuni asupra directorului Florin Ignat pentru a include cartierul Teioasa în traseele elevilor. Corneliu Aroşoaie i-a spus atunci lui Ignat că trebuie asigurat transportul elevilor, deoarece şi cadrele ...  continuare »

Fara comentarii »

SINGUR IMPOTRIVA TUTUROR Dan Tirniceru-Ifrim: „Boul cu lantul si omul cu hartiaFOTO

Sambata, 08 Februarie, 2014

Independentul Dan Tîrniceru-Ifrim a fost singurul consilier local care a votat împotriva temelor de proiectare pentru reabilitarea sediilor SPCLEP şi a Poliţiei Locale Darabani, a clădirii vestiarelor şi grupurilor sanitare de la Stadionul Orăşenesc, motivând că în temele de proiectare ale lucrărilor respective se precizează că acestea vor fi efectuate şi ele sunt realizate deja. Mai mult, Tîrniceru a afirmat că respectivele hotărâri de Consiliu Local (CL) sunt ...  continuare »

Fara comentarii »

Doriti sa vedeti raportul de activitate al consilierilor locali din 2013? „E graba asa mare?...S-au facut multe realizari

Sambata, 08 Februarie, 2014

A devenit deja o obişnuinţă ca unele dintre proiectele de hotărâre ale Consiliului Local să rămână la stadiul de proiect, dar se poate şi mai rău. Dintre cele 21 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a ultimei şedinţe ordinare de Consiliu Local, cel în care aleşii locali trebuiau să-şi prezinte activitatea din anul 2013 nu s-a aflat nici măcar pe hârtie, nu mai vorbim de on-line. Consilierii s-au eschivat în fel şi chip, cel mai natural fiind ...  continuare »

Fara comentarii »

Parchetul si Judecatoria Darabani, propuse din nou pentru desfiintare. „Este peste ratiunea noastra ce se intampla

Miercuri, 05 Februarie, 2014

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a avizat un proiect de lege privind desfiinţarea a 30 de instanţe şi parchete cu volum mai mic de activitate, acestea având de soluţionat un număr mai mic de 5.000 de dosare într-un an, în condiţiile în care la majoritatea instanţelor şi parchetelor se înregistrează o continuă creştere a volumul de muncă, a anunţat Mediafax. Printre acestea se regăsesc şi instituţiile legii din Darabani, care s-au aflat pe lista neagră ...  continuare »

Fara comentarii »

Primaria orasului Darabani are un nou site!

Marti, 28 Ianuarie, 2014

În martie 2013, primarul Corneliu Aroşoaie anunța că a luat legătura cu o firmă de IT, pentru modernizarea site-ului Primăriei sau realizarea altuia nou. Declarațiile sale veneau după ce Prefectul de Botoșani, Costică Macaleți, la o ședință cu edilii şefi ai oraşelor judeţului, le-a reproșat acestora lipsa site-urilor administrațiilor locale. Tot atunci, prefectul i-a amenințat pe edili cu amenzi dacă aceștia nu vor intra în legalitate. La aproape un an de ...  continuare »

Fara comentarii »

750.000 lei repartizati de Consiliul Judetean orasului Darabani. Corneliu Arosoaie: „E bine”

Luni, 13 Ianuarie, 2014

Primarul oraşului Darabani nu a participat la şedinţa consultativă programată de şefii judeţului în prima zi a săptămânii, afirmând că a avut o întâlnire sâmbătă, 11 ianuarie a.c., cu deputatul Andrei Dolineaschi şi preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, pe tema bugetului judeţului. „Anul trecut am avut cu 1 miliard mai mult, dar în raport cu ce s-a defalcat pentru judeţul Botoşani, e bine. S-a calculat după o formulă în funcţie de ...  continuare »

Fara comentarii »

Arosoaie: „Sa pasim cu dreptul in anul care urmeaza pentru ca de aici incolo incepem sa ne gandim ca cetatenii din Darabani merita cu totul altceva”

Marti, 31 Decembrie, 2013

„Stimaţi dărăbăneni! Iată-ne la finele anului 2013, un an cu greutăţi de partea noastră şi cred că, n-ar fi trebuit s-o spun, şi de partea d-voastră. Vreau să vă mulţumesc că aţi înţeles acest an de criză, unul dintre cei mai grei ani de după Revoluţie. Dar să lăsăm greutăţile şi să privim optimişti în viitor. Vreau să mulţumesc formaţiilor de căluşari şi toţi cei care au venit astăzi să ne ure, vreau să le muţumesc celor care au ...  continuare »

Fara comentarii »

Caiutii, ursii, cerbii si nuntasii mascati din Concesti i-au urat pe darabaneni GALERIE FOTO & VIDEO

Marti, 31 Decembrie, 2013

Locuitorii urbei şi cei care tranzitau oraşul de pe malul Prutului s-au adunat ca la urs pentru urşii, căiuţii, cerbii şi nuntaşii mascaţi din Conceşti, care au făcut spectacol în faţa Primăriei din localitate. Nunta mascată din Conceşti a făcut deliciul publicului, nelipsind nici de această dată textele interzise minorilor. Consilierii locali împreună cu funcţionarii Primăriei s-au aliniat în uşa Primăriei şi s-au bucurat de spectacolul oferit. Aleşii ...  continuare »

Fara comentarii »

Senator PSD in vizita la alesii locali darabaneni FOTO

Vineri, 20 Decembrie, 2013

Fedorovici a intrat în Sala de şedinţe a Primăriei Darabani însoţită de edilul şef al urbei, Corneliu Aroşoaie. Senatorul PSD a spus că se află într-o vizită oficială în zonă şi a venit să se asigure că persoanele cu dizabilităţi vor beneficia de drepturile financiare care li se cuvin. În urmă cu aproximativ o săptămână, Doina Fedorovici anunţa prin intermediul unui comunicat de presă că Guvernul a alocat 87 de milioane de lei pentru plata ...  continuare »

Fara comentarii »

EMOTII la recitalul de pian al lui Bogdan Vaida de la Darabani VIDEO

Luni, 16 Decembrie, 2013

Ionel David, unul dintre organizatori, a fost desemnat de către membrii Asociaţiei Nord să ţină un discurs în faţa spectatorilor. Bibliotecarul dărăbănean a fost copleşit de emoţii, şi-a pus mâinile în cap şi a optat, în final, pentru râs în loc de plâns, fiind „salvat” de aplauzele spectatorilor. David a evidenţiat meritul deosebit al fraţilor Ştefan şi Alexandru Teişanu în organizarea evenimentului cultural de la Darabani. „Vă rog să-mi ...  continuare »

Fara comentarii »

DIVERSE by Dan Tirniceru Ifrim versus Corneliu Arosoaie

Miercuri, 11 Decembrie, 2013

„Acestea fiind spuse, dăm cuvântul d-lui Tîrniceru, la Diverse” a fost introducerea pe care i-a făcut-o lui Tîrniceru, preşedintele de şedinţă, Florin Ignat. Consilierul local independent şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul că nu are timp suficient pentru a analiza proiectele de hotărâre pe care trebuie să le voteze în cadrul şedinţelor de CL. „În aprilie s-a votat în şedinţă de CL ca fiecare consilier să primească materialele de şedinţă, ...  continuare »

Fara comentarii »

Petrica Hrimiuc a demisionat din CA al Liceului „Dimitrie Cantemir”. Dr. Adrian Metler i-a luat locul

Sambata, 07 Decembrie, 2013

Petrică Hrimiuc şi-a prezentat în cadrul ultimei şedinţe ordinare de Consiliu Local (CL) demisia din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie (CA) al Liceului „Dimitrie Cantemir” Darabani unde era reprezentantul CL. Alesul local s-a supărat pentru că nu a fost convocat oficial la nici o şedinţă a respectivului CA. Nici Vasile Floria, reprezentantul primarului în CA al liceului, nu a fost convocat, dar el nu a fost vizibil deranjat de acest lucru. În ...  continuare »

Fara comentarii »

Pianistul Bogdan Vaida va concerta la Darabani. Incasarile evenimentului vor ajunge la elevii talentati din zona

Miercuri, 04 Decembrie, 2013

Casa de Cultură „Theodor Balș” din Darabani va găzdui duminică, 15 decembrie, de la orele 18:00, recitalul lui Bogdan Vaida, pianistul român stabilit în Germania și aflat într-un turneu extraordinar în țară în luna decembrie. Evenimentul este organizat de Asociaţia Nord, fondată de fraţii Alexandru şi Ştefan Teişanu, dărăbăneni stabiliţi la Cluj, şi bibliotecarul Ionel David. Darabaneni.ro se numără printre partenerii media ai concertului, alături ...  continuare »

Fara comentarii »

Ziua Nationala sarbatorita cu fast la Darabani „Haideti sa alungam amarul din sufletele noastre” GALERIE FOTO

Duminica, 01 Decembrie, 2013

Pe scena Casei de Cultură „Theodor Balş” au urcat începând cu orele 10:45 amfitrionii evenimentului, dar şi deputatul Costel Şoptică sau profesorii dr. Dan Prodan şi Vasile Adăscăliţei. Dărăbăneanul Constantin Moroşanu, preşedintele Asociaţiei „Prietenii Basarabiei, Bucovinei şi Ţinutului Herţei”, a avut mai mulţi invitaţi din R. Moldova şi Ucraina. Lucian Florea, directorul Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă”, a deschis foarte poetic ...  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare