Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Comisia pentru agricultura

Parlamentar de Darabani, „pe sticlă” la o televiziune naţională. „Este un lucru bun când avem politicieni fermieri”

Sambata, 31 Ianuarie, 2015

Şoptică a vorbit despre iniţiativele sale legislative, afirmând că este în primul rând fermier şi apoi politician. „Îl felicit pe d-l Şoptică. Este un lucru bun când avem politicieni fermieri. Mi-aş dori să avem cât mai mulţi fermieri implicaţi în politică” i-a transmis Vlad Macovei, directorul general al publicaţiei Agrointeligenţa. „M-am ferit de a fi etichetat politruc şi m-am informat despre necesităţile pe care le au fermierii” a mai afirmat ...  continuare »

Fara comentarii »

UNDE-I LEGE NU-I TOCMEALA VEZI noua lege privind vanzarea terenurilor agricole: documente necesare si posibile sanctiuni

Luni, 23 Iunie, 2014

„Noua lege privind vânzarea și cumpărarea de teren agricol și forestier se aplică începând din 30 mai, dată la care normele motodologice ale actului normativ au fost publicate în Monitorul Oficial. Experții Biroului de avocatură Schoenherr România au realizat un sumar util pentru toți cei care vor tranzacționa terenuri în România conform noilor prevederi legale”, scrie şi agrointel.ro. „Cei interesaţi trebuie să înţeleagă în integralitate cum stau ...  continuare »

Fara comentarii »

Seminar agricol cu deputat de Darabani, fratele presedintelui CJ si fermieri la hotelul Premier din Botosani FOTO

Vineri, 20 Iunie, 2014

Alex Jurconi, preşedintele Fondului Mutual Pro Agro, a prezentat asistenţei avantajele aderării la acest fond care acţionează complementar societăţilor de asigurări şi ar urma să le acorde fermierilor compensaţii financiare în cazul pierderilor cauzate de boli ale plantelor şi animalelor sau a incidentelor provocate de condiţiile meteo nefavorabile (secetă, îngheţ, inundaţii etc). Ionică Nechifor, directorul Staţiunii de Cercetare Popăuţi, a precizat că, ...  continuare »

Fara comentarii »

Soptica anunta ca liberalii sustin legea privind finantarea primei intabulari a terenurilor agricole

Miercuri, 11 Decembrie, 2013

Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii  specifice, al cărei secretar este deputatul Colegiului Darabani, Costel Şoptică, a adoptat ieri, 09.12.2013 un proiect important de lege privind prima intabulare a terenurilor agricole şi forestiere. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare susţinerea îndeplinirii, în limita a  400 lei per proprietate, a formalităţilor prevăzute de Legea cadastrului şi a publicităţii ...  continuare »

Fara comentarii »

COMUNICAT Costel Soptica: „Guvernul USL ajuta fermierii sa cumpere pamant”

Miercuri, 13 Noiembrie, 2013

Costel Şoptică, deputatul Colegiului Darabani, afirmă în cadrul unui comunicat de presă că Guvernul României a promovat o Ordonanţă de Urgenţă care facilitează accesul la finanţare al agricultorilor în vederea achiziţionării de terenuri agricole. În acest sens, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a semnat un acord cu Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), care va asigura 50% din garanţiile necesare unui împrumut. Parlamentarul liberal a ...  continuare »

Fara comentarii »

Costel Soptica: „USL a gasit solutia pentru acoperirea pierderilor in agricultura-fondurile mutuale”

Joi, 27 Iunie, 2013

Guvernul a aprobat o OUG care reglementează înfiinţarea fondurilor mutuale, prin intermediul cărora fermierii ar urma să fie despăgubiţi în cazul calamităţilor naturale, a secetei sau pierderilor de venit. Fondul va fi format 65% din bani publici şi ai Uniunii Europene şi 35% din contribuţia membrilor. Peste 20 de deputaţi din cadrul Comisiei pentru Agricultură şi oficiali ai Ministerului Agriculturii vor sosi, săptămâna viitoare, la Botoşani, la iniţiativa ...  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare