Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Camelia Cazacu

Casa bunicilor din Dublin va purta numele Cameliei Cazacu ”Era obositor de harnică”

Marti, 17 Noiembrie, 2020

Slujba de înmormântare a regretatei educatoare Camelia Cazacu a avut loc luni la prânz, fiind săvârșită, în condiții de pandemie, la Biserica ”Sf. Mare Mucenic Gheorghe și Sf. Columba” din Dublin, de către un sobor de 4 preoți condus de preotul paroh Raul Simion. Contactat de Darabaneni.ro, părintele ne-a asigurat că visul Cameliei Cazacu va fi dus la îndeplinire: Casa bunicilor din curtea bisericii ortodoxe din Dublin va fi finalizată și va purta numele ...  continuare »

Fara comentarii »

CAMELIA CAZACU urmează să finalizeze Casa bunicilor…ÎN CERURI

Joi, 12 Noiembrie, 2020

Era atât de fericită la începutul verii! Vorbeam despre ”visul la care nu îndrăznea să viseze”, așa cum îl numea ea, și care devenise realitate…Accesase un proiect european pentru construcția unei case tradiționale, după modelul celei din Cornești, în curtea bisericii românești din Dublin…Înființase cu 7 ani în urmă o grădiniță privată pentru copiii români din Dublin, organiza manifestări deosebite cu ocazia sărbătorilor românești, fiind ...  continuare »

Fara comentarii »

Recordurile ZN 2018, Întâlnirile Nordului și Planuri de viitor GALERIE FOTO

Miercuri, 05 Septembrie, 2018

Cea de-a cincea ediție a festivalului Zilele Nordului a reunit 9.000 de persoane în Darabani, cel mai nordic oraș din România, și în mai multe localități din apropiere, ne-au comunicat organizatorii. În acest an festivalul a propus publicului larg peste 30 de evenimente: muzică în poiană și la conac, tururi ghidate în regiune, întâlniri cu personalități din regiune, competiții sportive, vernisaje și expoziții, proiecții de film în aer liber, ateliere de ...  continuare »

Fara comentarii »

Casa bunicilor din Cornești, strămutată în…Dublin ”Și cei plecați, si cei rămași în țară duc povara dorului” GALERIE FOTO

Duminica, 11 Februarie, 2018

Cine nu-și amintește de Camelia Cazacu și șezătorile pe care le organiza la Casa bunicilor din Cornești? Educatoarea luptătoare era în stare să meargă până în ”pânzele albe” pentru copiii săi. Numai eu știu ce am ”pățit” pentru că nu am publicat, în primă instanță, fotografii cu ”copiii pinguini” care urcaseră pe scenă printre ultimii în cadrul unui spectacol la Casa de Cultură. După ce a predat 32 de ani la Darabani, Camelia Cazacu ...  continuare »

Fara comentarii »

Ziua Naţională sărbătorită în avans la Clubul copiilor din Irlanda „Încercăm să nu uităm că suntem români” FOTO

Luni, 01 Decembrie, 2014

Cei mici au fost împărţiţi în două centre de activitate: pictura, unde copiii au realizat steagul naţional, şi dansurile populare. Fiecare copil a localizat pe hartă judeţul de unde provine şi şi-a lipit fotografia în dreptul localităţii sale din România. Ei au învăţat cântecul „Sunt un pui de românaş” şi au recitat versuri dedicate Zilei Naţionale a României. Duminică, copiii, îmbrăcaţi în costume populare specific zonei din care provin, au ...  continuare »

Fara comentarii »

AM INTALNIT SI DARABANENI FERICITI O darabaneanca a infiintat o gradinita privata in capitala Irlandei FOTO

Marti, 24 Decembrie, 2013

Camelia Cazacu a demisionat de la Grădiniţa nr. 4 din Corneşti şi a optat pentru a lucra în Irlanda, unde şi-a urmat membrii familiei. Cadrul didactic a înfiinţat în Dublin o grădiniţă privată, unde sunt înscrişi, pentru început, 5 copii români. Dacă în România, cel puţin în oraşele mari, o grupă de grădiniţă are în jur de 30 de copii, în Irlanda 10 copii sunt îndrumaţi de două educatoare. Camelia Cazacu se consideră împlinită, deoarece este ...  continuare »

Fara comentarii »

La anul, pe Gradinita nr. 4 din Cornesti urmeaza sa se puna lacatul

Sambata, 07 Decembrie, 2013

Lucian Florea, directorul Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă” a supus spre aprobare Consiliului Local Darabani, în cadrul ultimei şedinţe ordinare, noua reţea şcolară a unităţii de învăţământ pe care o conduce şi care are în prezent în subordine trei şcoli gimnaziale, o şcoală primară şi şapte grădiniţe. Începând din anul şcolar următor, Grădiniţa nr. 4 din cartierul Corneşti va fi închisă, deoarece a rămas cu prea puţini copii. ...  continuare »

Fara comentarii »

Traditii si obiceiuri de iarna. De la credinte si ritualuri, la spectacol

Joi, 13 Decembrie, 2012

„Atunci când vorbim despre Sărbătorile de iarnă ne referim la perioada cuprinsă între 24 decembrie și 7 ianuarie, adică între Ajunului Crăciunului și Sfântul Ioan Botezătorul” își începe discursul Angela Paveliuc-Olariu, etnograf, fost director al Muzeului Etnografic al Moldovei de la Iași. Am poposit în casa dumneaei pentru o scurtă călătorie în lumea satului de altădată în timpul Sărbătorilor de iarnă. „În această perioadă exista în ...  continuare »

1 Comentariu »

În căutarea „Visului de primăvară”. Pelerinaj la Dorohoi şi Schit Orăşeni GALERIE FOTO

Duminica, 08 Aprilie, 2012

Ultimele două zile de „şcoală altfel” au fost dedicate activităţilor cu caracter religios, în uvertura Sărbătorilor pascale. Joi, 5 aprilie, educatoarea Camelia Cazacu a organizat şezătoarea intitulată „Cuvântul care zideşte”. Un grup de copii însoţiţi de părinţi şi cadrele didactice Anişoara Hrimiuc, Filomica Gheorghiciuc, Violeta Ungureanu şi Dana Bajureanu au pornit în pelerinaj prin Dorohoi şi au ajuns până la Schit Orăşeni, de lângă ...  continuare »

1 Comentariu »

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare