Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Anul Nou

Mesajul de Anul Nou al primarului Corneliu Aroşoaie

Marti, 23 Decembrie, 2014

Stimaţi dărăbăneni, Cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, vă transmitem cele mai calde urări de sănătate şi împlinire alături de cei dragi. Fie ca Anul Nou să vă umple sufletul de bucurie şi să vă aducă linişte, speranţă şi încredere. Sărbători fericite şi un An Nou plin de realizări. La mulţi ani! Corneliu Aroşoaie, primarul oraşului Darabani  continuare »

Fara comentarii »

Datini si obiceiuri de Anul Nou din zona orasului Darabani GALERIE VIDEO

Marti, 31 Decembrie, 2013

Să începem cu obiceiurile care s-au pierdut de-a lungul timpului din ajunul Anului Nou. Conform infornațiilor furnizate de economistul și istoricul Dumitru Haha, în jurul anilor 1960 se păstra tradiția „Cocostârcilor”. Aceștia erau flăcăi (tineri necăsătoriți) deghizați cu un cearşaf și care purtau un cioc roșu. Dansul cocostârcilor simboliza așteptarea primăverii. Un alt obicei abandonat este „Jocul cel mare”, care era de asemenea realizat de un ...  continuare »

Fara comentarii »

Caiutii, ursii, cerbii si nuntasii mascati din Concesti i-au urat pe darabaneni GALERIE FOTO & VIDEO

Marti, 31 Decembrie, 2013

Locuitorii urbei şi cei care tranzitau oraşul de pe malul Prutului s-au adunat ca la urs pentru urşii, căiuţii, cerbii şi nuntaşii mascaţi din Conceşti, care au făcut spectacol în faţa Primăriei din localitate. Nunta mascată din Conceşti a făcut deliciul publicului, nelipsind nici de această dată textele interzise minorilor. Consilierii locali împreună cu funcţionarii Primăriei s-au aliniat în uşa Primăriei şi s-au bucurat de spectacolul oferit. Aleşii ...  continuare »

Fara comentarii »

Nunta de la Vatra s-a mutat la Primaria Hudesti FOTO & VIDEO

Luni, 30 Decembrie, 2013

Costel Cronţ, liderul nuntaşilor, i-a urat „de toate” edilului şef al comunei, spre amuzamentul celor prezenţi. „La toţi noi vă dorim, tot ceea ce aţi sperat, să aveţi neapărat/Pungi cu bani, vile şi case şi familii sănătoase/ Iar la anul care vine, să trăim cu toţii bine/Să ne vedem din nou, în ajun de Anul Nou/Aici, cu toţi fericiţi, La mulţi ani şi să trăiţi” a urat în încheiere, Cronţ. Primarul Viorel Atomei a luat parte la spectacolul de ...  continuare »

Fara comentarii »

Superstitii si credinte de Anul Nou in Darabani. Uraturi de la Concesti si Nunta mascata de la Hudesti VIDEO

Duminica, 30 Decembrie, 2012

Perioada Sărbătorilor de iarnă poate fi considerată drept cea mai frumoasă şi mai plină de semnificaţii din întregul an. În zona Darabanilor, noaptea dintre ani are o simbolistică bogată, fiind încărcată de superstiţii şi credinţe, moştenite din generaţie în generaţie. Astfel, urătorii atunci când pleacă cu pluguşorul pe la case, întâi merg la un vecin, de regulă cel mai în vârstă, pe care îl consideră „bun de pocinog ...  continuare »

Fara comentarii »

Politistii din judetul Botosani, la datorie de Revelion. VEZI sfaturile politistilor pentru Anul Nou

Duminica, 30 Decembrie, 2012

În perioada 29 decembrie 2012 - 2 ianuarie 2013, pentru ca zilele de sărbătoare să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, 222 de poliţişti din judeţul Botoşani vor fi pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale. Pentru sărbătorile Anului Nou, poliţiştii vă recomandă:   ...  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

PS: Revenim curând cu un reportaj emoționant realizat în Nord.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare