Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Regulament Cupa Darabaneni.ro, editia a III-aDate Generale
 
1. Cupa DARABANENI.RO la fotbal în sală, ediţia a III-a, se va desfăşura în Sala de Sport a Şcolii cu clasele I-VIII „Leon Dănăilă” Darabani şi este organizată de ziarul online Darabaneni.ro în parteneriat cu DJST Botoşani şi Şcoala „Leon Dănăilă”.
2. Prin participarea la ediţia a III-a a Cupei DARABANENI.RO echipele înscrise în competiţie sunt obligate să respecte întocmai regulamentul.
3. Regulamentul afişat pe site-ul www.darabaneni.ro are caracter oficial şi poate fi modificat de către organizatori doar cu anunţarea în prealabil a echipelor participante.

Eligibilitate
1. Cupa DARABANENI.RO, ediţia a III-a, este destinată  persoanelor din zona oraşului Darabani şi localităţile limitrofe cuprinse în aria Hudeşti-Havârna-Rădăuţi Prut şi a altor persoane originare din Darabani.
2. Este interzisă participarea jucătorilor care nu au împlinit vârsta de 14 ani.
3. Echipelor le este interzis sa aibă în componenţa lor mai mult de 4 jucatori legitimaţi în liga a V-a, liga a IV-a, liga a III-a, Liga a II-a, liga I sau republicani şi juniori; cu precizarea că toţi cei patru jucători  legitimaţi pot fi în acelaşi timp în teren. Este considerat jucător legitimat fotbalistul care a avut legitimaţie vizată în sezonul 2011/2012 şi/sau 2012/2013.

Înscrieri
1. Înscrierile în competiţie se fac până în data de 15 septembrie, iar taxa de participare la Cupa DARABANENI.RO, ediţia  III-a, este în valoare de 150 de lei de echipă.
2. Echipele vor avea un lot de 10 jucători, din care maxim 4 legitimaţi, cu precizarea că toţi cei 4 jucători legitimaţi pot juca în acelaşi timp în teren.
3. Fiecare echipă va desemna un delegat, care are obligaţia de a ţine legătura între jucători şi organizatori, şi să achite taxa de participare. Delegatul poate fi unul dintre jucători sau chiar antrenorul.
4. Antrenorul unei echipe are drept de joc doar dacă este înscris în lotul de jucători.
5. Echipele participante vor achita integral taxa de înscriere până la data de 15 septembrie 2012, în caz contrar urmând sa fie excluse din competiţie.
6. Înscrierea echipelor se face în ordinea solicitărilor, numărul locurilor fiind limitat la 10 echipe.
7. Echipele participante trebuie să predea organizatorilor Fişa de înscriere completată integral până cel târziu în data de de 15 septembrie împreună cu copiile cărţilor de identitate (CI) ale jucătorilor. Participanţii îşi dau astfel acordul ca organizatorii Cupei DARABANENI să folosească datele cu caracter personal din CI ale jucătorilor în cadrul competiţiei.
8. Jucătorii vor putea alege numele echipei pe care o reprezintă.

Organizare 
1. Organizatorii vor pune la dispozitia echipelor terenul de joc, echipament sportiv (mingi, maieuri de departajare, etc).
2. Arbitrajul va fi asigurat de catre persoane competente
3. Organizatorii vor posta pe site-ul www.darabaneni.ro fotografii de la partidele disputate. Publicarea şi difuzarea imaginilor de la Cupa DARABANENI.RO se face doar cu acordul organizatorilor şi al partenerilor media.
4. Organizatorii au obligaţia de a ţine legătura cu reprezentanţii echipelor şi să îi ţină la curent cu toate detaliile referitoare la competiţie.
5. Prin înscrierea la Cupa DARABANENI.RO, participanţii  îşi dau acordul că organizatorii sunt absolviţi de orice vină în cazul unor accidentări sau probleme medicale suferite de jucători pe perioada competiţiei.

Sistem de desfăşurare
1. Echipele înscrise vor fi repartizate, în urma tragerii la sorţi, în 2 grupe de câte cinci echipe, care vor juca în sistem turneu, fiecare cu fiecare.
2. Primele două echipe din fiecare grupă care au acumulat cele mai multe puncte vor accede în faza superioară a competiţiei.

Programarea meciurilor
1. Prin participarea la Cupa DARABANENI.RO, echipele îşi dau acordul să respecte, fără excepţie, programarea meciurilor care se vor juca în săptămâna 17-22 septembrie, în intervalul orar stabilit de organizatori.
2. Nu se acceptă cererile de reprogramare venite din partea echipelor, ele fiind obligate să se prezinte cu 30 de minute înaintea partidei pe care o au de disputat. O echipă care nu se prezintă la meci, indiferent de motive, va fi sancţionată cu pierderea partidei respective cu 3-0 la “masa verde”.
3. Orele de diputare ale meciurilor vor fi afişate pe www.darabaneni.ro cu minim 24 de ore înaintea datei stabilite.Reguli de joc
La Cupa DARABANENI.RO se aplică regulile obişnuite ale jocului de fotbal în sală, cu precizările:
1. Meciurile de la Cupa DARABANENI.RO se desfăşoară între echipe care au în componenţă cel mult şase jucători, dintre care unul va evolua pe postul de portar.
2. Timp de joc: 2 reprize a câte 20 min. cu pauză de 5 min între reprize.
3. La meciurile din cadrul Cupei DARABANENI.RO se aplică regulamentul FIFA de fotbal în sală, cu următoarele precizări:
- Mingea repusă în joc de la centrul terenului trebuie împinsă în jumătatea adversă. Este permisă marcarea unui gol direct din lovitură de începere.
- Portarul va repune mingea ieşită în aut de poartă numai cu mâna. Este interzisă marcarea unui gol cu mâna.
- Portarul este obligat să joace pasa primită de la un coechipier numai cu piciorul, în caz contrar urmând ca echipa acestuia să fie sancţionată cu lovitură liberă indirectă de la marginea suprafeţei de pedeapsă.
- Când mingea atinge suprafeţele de deasupra terenului, adversarii o vor relua din aut de tuşă.
- Auturile se execută cu piciorul, de pe linia de tuşă. Nu se poate înscrie gol direct din aut.


- La executarea auturilor şi a cornerelor, distanţa adversarului faţă de minge trebuie să fie de 3 metri, iar în cazul loviturilor libere de 5 metri.
- Sunt strict interzise alunecările asupra adversarului când acesta are mingea la picior, nefiind interzise însă alunecările atunci când mingea se află la o distanţă suficientă pentru a nu pune în pericol integritatea fizică a adversarului.
- Portarul are dreptul să execute alunecări doar în propria suprafaţă de pedeapsă.
4. În cazul întârzierii jocului, arbitrul poate dicta minute adiţionale de joc pentru fiecare dintre cele două reprize.
5. Jucătorii de rezervă sunt obligaţi să stea în afara incintei terenului de joc.
6. Antrenorii celor două echipe au dreptul de a sta în incinta terenului, dar în afara suprafeţei de joc.
7. Numărul schimbărilor este nelimitat.
8. Schimbările se efectuează doar pe la jumătatea terenului.
9. Arbitrul va întrerupe jocul când jucatorul schimbat este portarul uneia dintre echipe.

Suspendări şi sancţiuni
1. Cartonaşele galbene se contorizează doar pentru partida în curs.
2. Un jucător care a primit două cartonaşe galbene va fi eliminat de pe teren, iar locul acestuia poate fi luat de către un coechipier după două minute de joc efectiv. Jucătorul eliminat nu va fi suspendat pentru partida următoare.
3. Un jucător care a fost sancţionat direct cu cartonaş roşu va fi eliminat de pe teren, iar locul acestuia poate fi luat de către un coechipier după cinci minute de joc efectiv. În funcţie de gravitatea infracţiunii comise, jucătorul eliminat poate fi suspendat pentru unul sau două meciuri, decizie care va fi luată de arbitru împreună cu organizatorii.
4. Jucătorii care primesc cartonaş roşu direct, vor fi obligaţi sa plătească o penalizare în valoare de 10 lei, în caz contrar echipa lor nu va mai fi programată la partidele următoare.
5. În cazul în care cel puţin trei dintre jucătorii unei echipe care se află pe teren sunt sancţionaţi cu cartonaş roşu, indiferent dacă direct sau din cauza cumulului de cartonaşe galbene, echipa va fi sancţionată cu pierderea meciului cu 3-0 la “masa verde”  din cauza imposibilităţii de a continua partida cu minim patru jucători pe teren.
6. Dacă din varii motive, ambele echipe sunt sancţionate cu pierderea meciului cu 3-0 la “masa verde”, partida nu va fi reprogramată în nici o circumstanţă. În cazul în care ambele echipe sunt sancţionate cu pierderea meciului cu 3-0 la “masa verde” în timpul fazelor eliminatorii, echipa pe care urmează să o întâlnească în turul următor va fi declarată câştigătoare din oficiu.
7. Jucătorii care instigă la agresivitate şi violenţă, care folosesc injurii şi nu manifestă respect şi fair-play faţă de adversari, coechipieri, arbitri, spectatori şi persoanele oficiale de la terenul de joc vor fi sancţionate cu cartonaş galben sau roşu, în funcţie de gravitatea actului de indisciplină comis.
8. Echipele care nu dau dovadă de fair-play faţă de toate persoanele implicate direct sau indirect în competiţie vor fi sancţionate cu pierderea meciului cu 3-0 la “masa verde”.
9. Partidele în care una dintre echipe nu prezintă minim patru jucători la ora de începere vor fi iniţial amânate cu 5 minute. Dacă nici după acest interval una dintre echipe nu prezintă minim patru jucători pe teren, echipa adversă va fi declarată învingătoare cu 3-0 la “masa verde”.
10. Echipele care nu vor respecta una sau mai multe prevederi din capitolul “Eligibilitate” vor fi sancţionate cu pierderea partidei respective cu 3-0 la “masa verde”.
11. Echipele care încalcă de două ori, în cadrul aceleiaşi ediţii, una sau mai multe prevederi din capitolul “Eligibilitate” vor fi sancţionate cu excluderea din competiţie.
12. Dacă o echipă este exclusă din competiţie înainte de terminarea meciurilor din grupă, toate rezultatele obţinute până în acel moment vor fi anulate, iar adversarele lor vor caştiga cu 3-0 la “masa verde” meciurile directe.Departajare
1. La finalul fazei grupelor, când două echipe se află la egalitate de puncte, se va lua în considerare rezultatul din meciul direct.
3. Dacă trei sau mai multe echipe se află, la finalul meciurilor din grupe, la egalitate, vor fi luate în considerare următoarele criterii de departajare: numărul de puncte obţinute în meciurile directe; golaverajul obţinut în meciurile directe; numărul de goluri marcate în meciurile directe; loviturile de departajare din meciurile directe.
3. Dacă două echipe vor fi la egalitate după aplicarea tuturor criteriilor, vor juca un meci de departajare.

Contestaţii
1. Contestaţiile pot veni doar din partea delegatului echipei şi se întocmesc în scris.
2. Taxa de contestaţie este în cuantum de 10 lei.
3. Formularul de contestaţie va fi semnat de catre delegaţii ambelor echipe implicate, observatorul de joc şi arbitrul întâlnirii. Dacă una dintre părţi refuză să ia la cunoştinţă, acest lucru va fi menţionat în formular.
4. O echipă poate contesta doar dreptul de joc al propriilor adversari din etapa respectivă, nu şi al altor jucători implicaţi în competiţie.
5. Decizia finală aparţine organizatorilor, este irevocabilă şi neatacabilă pe nici o cale.

Alte precizări
1. Echipele excluse din competiţie sau eliminate ca urmare a pierderii unui meci la “masa verde” cu 3-0 nu beneficiază de returnarea taxei de participare.
2. În cazul problemelor ivite pe parcurs, care nu sunt menţionate în prezentul regulament, organizatorii au dreptul de a supune soluţia la vot tuturor echipelor, dar decizia finală le aparţine în totalitate şi este irevocabilă şi neatacabilă pe nici o cale.
6:38 pm Luni, 03 Septembrie, 2012

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cele mai frumoase colindătoare prezente la festivalul de datini și obiceiuri de iarnă de la Darabani, La mulți ani!

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare