Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop

Alin Girbaci

Darabaniul visează frumos după ce a dat de pământ cu Flacăra Erbiceni ”Îmi doresc din tot sufletul ca echipa să joace în Liga a 3-a și chiar mai sus”

Duminica, 19 Iunie, 2022

”Felicitări băieților și felicitări celor care au pus umărul la acest rezultat. Cred că o să fie un meci greu la Iași, dar e clar că șansa este de partea noastră. Ar fi deja a doua promovare în Liga a 3-a și îmi doresc din tot sufletul ca echipă să joace în Liga a 3-a și poate chiar mai sus. Vom face tot posibilul să susținem financiar echipa alături de cel care investește acum (n.r.-Marian Grădinaru). Îi mulțumesc că duce numele orașului mai departe. ...  continuare »

Fara comentarii »

Cei mici și cei mari vor petrece la Darabani de Zilele Orașului în 1 și 2 iunie

Luni, 30 Mai, 2022

Ultima dată, Zilele Orașului au fost organizate în cadrul Zilelor Nordului, la ediția din 2015 a festivalului. Suma alocată manifestărilor de anul acesta  depășește 100.000 de lei, dintre care aproximativ 20.000 de lei provin din sponsorizări. ”Eu țin foarte mult la aceste manifestări cultural-artistice. Chiar dacă Ziua Orașului hotărâtă prin ședință de Consiliu Local este 21 iunie, doresc ca ziua respectivă să fie mai mult o manifestare culturală, ...  continuare »

Fara comentarii »

Conacul Balș a fost predat Companiei Naționale de Investiții pentru a fi reabilitat. ”Ministrul s-a ținut de cuvânt”

Sambata, 02 Aprilie, 2022

De asemenea, aleșii locali dărăbăneni au aprobat indicatorii tehnico-economici și devizul general privind cheltuielile necesare acestui obiectiv de investiții. În 14 ianuarie ministrul Dezvoltării, Administrației și Lucrărilor Publice Ceske Atilla a efectuat o vizită de lucru la Darabani și le-a promis dărăbănenilor că va susține proiectul reabilitării clădirii simbol a orașului Darabani. ”Acolo de unde vin eu (n.r.-Oradea, unul dintre cele mai frumoase ...  continuare »

Fara comentarii »

Și dărăbănenii dau o mână de ajutor refugiaților din Ucraina

Luni, 28 Februarie, 2022

”S-a amenajat cu sprijinul celor de la ISU Botoșani care ne-a sprijinit cu cca. 70 de paturi acest centru de primire a refugiaților din Ucraina în spațiul unde a funcționat Centrul de vaccinare. Societatea civilă ne-a ajutat foarte mult. Oamenii au ajutat cu pilote,perne, pături, tot ce a fost nevoie, inclusiv hrană și apă. Ei sunt în tranzit. Aseară s-au cazat 20 și ceva de persoane, care au plecat astăzi, apoi au venit alții. Acum funcționăm cam la jumătate ...  continuare »

Fara comentarii »

Alin Gîrbaci despre reînființarea Poliției Locale: ”Îmi asum proiectul de hotărâre propus în fața Consiliului Local”

Luni, 22 Martie, 2021

Darabaniul a dat în clocot după hotărârea de Consiliu Local, adoptată în cadrul ultimei ședințe ordinare, privind înființarea Poliției Locale a orașului, la nivel de birou, fără personalitate juridică, în cadrul aparatului de specialitate al primarului. Contactat de Darabaneni.ro, Alin Gîrbaci, edilul șef al orașului, își asumă  actualul proiect de hotărâre. Primarul orașului a precizat că în cadrul noului serviciu vor lucra 4-5 persoane competente ...  continuare »

Fara comentarii »

Peste 1200 de persoane vaccinate la Darabani, majoritatea din municipiul Botoșani FOTO

Duminica, 21 Martie, 2021

Dărăbănenii rămân, totuși, reticenți la vaccinul împotriva virusului ucigaș, majoritatea persoanelor vaccinate la Darabani fiind domiciliate în municipiul Botoșani. În prima zi a săptămânii, Centrul de vaccinare din Darabani a fost vizitat de prefectul județului, Dan Nechifor, care a fost însoțit de dr. Monica Adăscăliței, director DSP Botoșani, dar și de consilierul județean Liviu Hrimiuc, fostul primar al orașului. Dr. Adrian Mețler, coordonatorul ...  continuare »

Fara comentarii »

Ceremonie restrânsă de Ziua Națională și la Darabani GALERIE FOTO & VIDEO

Marti, 01 Decembrie, 2020

Soborul de preoți dărăbăneni condus de protopopul Costică Pînzariu a oficiat slujba de pomenire a eroilor neamului, apoi a fost arborat drapelul național. Profesorul Octav Teioșanu a ținut un discurs despre însemnătatea zilei de 1 Decembrie. Reprezentanți ai Primăriei Darabani, Consiliului Local, Jandarmeriei, Poliției Române, Liceului ”Dimitrie Cantemir”, Școlii ”Leon Dănăilă”, Poliției de Frontieră și SVSU Darabani au depus coroane de flori la ...  continuare »

Fara comentarii »

Tîrniceru iese din nou la atac: ”Foarte mulți colegi și-au dorit să vin în sac…” VIDEO

Duminica, 01 Noiembrie, 2020

”Sper că nu mi-ați tăiat microfonul, cum v-ați dorit să vin de la Covid în sac. Sunt persoane de față care au sunat când eram la spital să nu falsific testul...Foarte mulți colegi și-au dorit să vin în sac, deci decedat. Vă mulțumesc frumos pentru ceea ce mi-ați făcut în campania electorală: v-ați legat de mine, de familie și de copil. Felicit viceprimarul, dar sper să nu aibă Darabaniul soarta Sănătății Darabani” a spus Dan Tîrniceru-Ifrim. ...  continuare »

Fara comentarii »

Noul primar al orașului Darabani a câștigat detașat alegerile ”Asta înseamnă o responsabilitate enormă pe umerii mei” REZULTATE FINALE

Luni, 28 Septembrie, 2020

La 37 de ani împliniți acum 2 zile, Mihai-Alin Gîrbaci este unul dintre cei mai tineri primari pe care i-a avut Darabaniul. ”Este într-adevăr un cadou deosebit pentru ziua mea. Le mulțumesc tuturor care m-au votat și celor care au fost prezenți la vot. Cu siguranță nu am să dezamăgesc în continuare. Sunt și eu puțin surprins de scor, asta înseamnă o responsabilitate enormă pe umerii mei” a declarat în exclusivitate pentru Darabaneni.ro, Mihai-Alin Gîrbaci. ...  continuare »

Fara comentarii »

Viceprimarul orașului, la urne împreună cu familia ”Am votat pentru dezvoltare…” GALERIEFOTO

Duminica, 27 Septembrie, 2020

”Am votat pentru dezvoltare și pentru viitorul orașului” a declarat pentru Darabaneni.ro,  actualul viceprimar al orașului, la ieșirea de la urne. ”Îmi pare sincer rău de evenimentele petrecute” a mai afirmat Mihai-Alin Gîrbaci în legătură cu faptul că a fost nevoit să stea în izolare în perioada campaniei electorale, dar nu a dorit să comenteze mai mult acest subiect. Candidatul PNL la Primăria Darabani a spus că datorită pandemiei, prezența la ...  continuare »

Fara comentarii »

VEZI listele PNL și PSD Darabani pentru alegerile locale”Toată lumea se va uni în jurul celui care va câștiga”

Marti, 18 August, 2020

Vasile Floria susține că nu și-a dorit mare tam-tam la lansarea candidaturilor social-democraților dărăbăneni. El speră la o întrecere electorală în care să predomine fairplay-ul, câștigătorul urmând să fie felicitat de adversari și își dorește ca viitorul primar să facă mai mult pentru Darabani, ”un oraș doar cu numele”, așa cum îl numește candidatul social-democrat la Primăria Darabani. ”Sperăm să obținem cel puțin atâtea locuri câte am ...  continuare »

Fara comentarii »

Poliția Locală Darabani a fost desființată ”Nu-și pierde nimeni postul”

Vineri, 29 Noiembrie, 2019

”În vederea eficientizării cheltuielilor administrative și operativității aparatului de specialitate al primarului orașului Darabani, deoarece o parte a personalului Poliției Locale Darabani, pentru funcția și autoritatea ce o dețin, nu se bucură de respectul cuvenit din partea cetățenilor, datorită unor manifestări ale acestora din timpul serviciului cât și în timpul liber care aduc atingere prestigiului autorității publice în care își desfășoară ...  continuare »

Fara comentarii »

Liberalii dărăbăneni și-au prezentat candidatul la Primărie GALERIE FOTO

Vineri, 08 Noiembrie, 2019

”Vă mulțumesc din suflet pentru că ați fost alături de mine, alături de noi, că n-o să vă înșel niciodată așteptările, că trăiesc și muncesc în acest oraș și-mi doresc foarte, foarte mult ca acest oraș să meargă mai departe, să se dezvolte și ca toți locuitorii să se bucure și să se mândrească cu faptul că locuiesc în orașul Darabani…Am o fetiță de cinci anișori care învață, trăiește în orașul Darabani. Am să mă zbat pentru ea, dar ...  continuare »

Fara comentarii »

Gata noua sală de sport a orașului Darabani ”Este o bijuterie” GALERIE FOTO & VIDEO

Sambata, 20 Iulie, 2019

Capacitatea sălii este de 102 locuri pe scaune, iar costul total al investiției este de  2.306.156, 86 lei fără TVA. Constructorul acordă 2 ani garanție pentru lucrările efectuate în decurs de 3 ani și ceva. Toată lumea vorbește la superlativ despre sala de sport școlar, a cărei dezavantaj este că se află la periferia orașului, mai exact la ieșirea spre Eșanca. ”E un proiect reușit, constructorul chiar și-a făcut treaba cu responsabilitate. Sala se ...  continuare »

Fara comentarii »

Aproximativ 300 de artiști prezenți la Sărbătoarea Centenarului GALERIE FOTO & VIDEO

Luni, 03 Decembrie, 2018

Trupele au fost așteptate cu pâine și sare de reprezentanții Primăriei Darabani. Astfel, pe scena din interiorul Casei de Cultură ”Theodor Balș” au urcat Ansamblul ”Stejărelul” din Darabani (coordonator prof. Mirel Dascălu), Ansamblul ”Bucium din comuna Fetești”, raionul Edineț, Republica Moldova (coordonator Ana Ciobanu), trupele de dans modern Magic Dance, Star Dance, Happy Dance și Miniritm de la Clubul Copiilor Darabani (coordonator prof. Lăcrămioara ...  continuare »

Fara comentarii »

INVITAȚIE VEZI ce surprize le-a pregătit Primăria Darabani copiilor de 1 Iunie

Joi, 31 Mai, 2018

”Vine vara, vine vacanța, sărbătorim împreună copilăria! Primăria orașului Darabani vă invită vineri 1 iunie 2018, începând cu ora 11,00 în Parcul Central al orașului să întâmpinăm împreună prima zi de vară, împreună cu cei mici (sau cei mari cu suflet de copil). V-am pregătit surprize, întîlniri cu Mickey Mouse și Minnie, cu prințese, body-painting, figurine din baloane, ateliere de pictură, desene pe asfalt, muzică, dansuri și distracție pentru ...  continuare »

Fara comentarii »

Cai de rasă, spectacole şi defilare cu torţe la sărbătoarea Unirii Principatelor GALERIE FOTO&VIDEO

Joi, 25 Ianuarie, 2018

Noutatea din acest an la evenimentele organizate la celebrarea Micii Uniri de la Darabani a fost prezenţa Hergheliei lu’ Andruş, zootehnist din Păltiniş, care a „cutezat” să candideze la primăria comunei sale, împotriva lui Costel Romanescu. Îmbrăcat în straie tradiţionale, Andruş s-a plimbat ţanţoş printre caii săi, cu care îşi făceau poze cei prezenţi. „De ar fi mai mulţi ca el”, spune un dărăbănean. În incinta Casei de Cultură „Theodor ...  continuare »

Fara comentarii »

Echipa Sănătatea Darabani, premiată în cadrul ședinței festive de Consiliu Local FOTO&VIDEO

Joi, 28 Decembrie, 2017

”În această lună ar trebui să fim mai buni, recunoscători față de cei care, în primul rând, duc numele orașului nostru mai departe. Vreau să mulțumesc cu această ocazie echipei noastre de fotbal, ACS Sănătatea Darabani, care, în premieră istorică, am putea spune, s-a calificat în Liga a 3-a națională. E o performanță istorică și ar trebui să-i aplaudăm” a spus viceprimarul orașului, Alin Gîrbaci. Și într-adevăr, în aplauzele aleșilor locali, ...  continuare »

Fara comentarii »

Pagina 1  2   3   4 
Poza saptamanii

Mănăstirea ”Sfânta Treime” din Eșanca (Darabani), în culori sfinte.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare