Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

alegeri europarlamentare

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Aroganța se plătește

Marti, 28 Mai, 2019

De doi ani, de când a început asaltul masiv asupra justiției, ca reacție la protestele masive din țară, alianța de la guvernare ne tot repeta obsesiv: „Democrația se face la vot, nu în stradă”. Cu o aroganță specifică celor care dețin puterea totală, politrucii de la putere și-au văzut de programul lor real de guvernare, scăparea lui Liviu Dragnea. Nu puține au fost cazurile în care au spus, atunci când li s-a atras atenția că țara merge în derivă, ...  continuare »

Fara comentarii »

Darabaniul, ”roșu” până la capăt. VEZI rezultatele alegerilor europarlamentare

Marti, 28 Mai, 2019

Partidul condus de Vasile Floria la Darabani a obținut cel mai mare număr de voturi la toate cele 9 secții de pe raza orașului. 69 din cele 161 de voturi liber exprimate în Lișmănița au mers către PSD, adică 42,86%, la polul opus fiind locuitorii din cartierul Suseni, 28% dintre aceștia punând ștampila pe ”trandafiri”, în timp ce 5 dintre dărăbănenii care locuiesc în această zonă au optat pentru…UDMR. Cele mai multe voturi (149) le-au primit liberalii în ...  continuare »

Fara comentarii »

Prezență slabă la urne a dărăbănenilor

Duminica, 26 Mai, 2019

Locuitorii orașului Darabani, nu s-au înghesuit până la orele 14:30 la urne, prezența la vot fiind sub media națională. Considerate alegeri fără o miză prea mare pentru politica internă, acest scrutin se pare că va aduce, totuși, la urne, un număr important de alegători, mult peste cel înregistrat la aegerile europarlamentare trecute. La ora 14:00, la nivel național prezența a fost de 24%. Județul Botoșani se află sub media națională, cu un procent de 21%. ...  continuare »

Fara comentarii »

COMENTARIUL SAPTAMANII Alegeri-ce se vede… ce nu se vede

Vineri, 30 Mai, 2014

Deja au trecut câteva zile de la ziua alegerilor europarlamentare, se cunosc rezultate oficiale (sau se confirmă pe alocuri) și se văd și primele efecte. Rezultate sunt atât de slabe pentru unele partide încât nici nu se mai impune vreo analiză, pur și simplu au început să fie schimbate structurile de conducere a unor partide, se prefigurează noi alianțe și se trasează noi obiective. Procesul electoral în sine a fost unul liniștit, ca și cum aceste alegeri nu au ...  continuare »

Fara comentarii »

REZULTATE FINALE Darabanenii au inrosit buletinele de vot. PDL-istii dejucati de actorul Diaconu in „La blocuri” si-n Cornesti

Marti, 27 Mai, 2014

Surprinzător este faptul că independentul Diaconu a obţinut mai multe voturi decât PDL, principala formaţiune politică aflată la guvernare acum doi ani, în Corneşti (scor 27-25) şi la Secţia de votare 114 (scor 33-27), unde şi-au exercitat dreptul electoral dărăbănenii care locuiesc la blocurile din zona centrală a oraşului. În rest, social-democraţii au condus detaşat în toate cele 9 secţii de votare din zona oraşului Darabani. Mai mult, la Conceşti, în ...  continuare »

Fara comentarii »

30% dintre darabaneni si-au exercitat dreptul de vot. Alianta PSD-UNPR-PC victorie categorica si la Darabani

Duminica, 25 Mai, 2014

  Mai puţin de o treime dintre cei 10096 de dărăbăneni cu drept de vot s-au prezentat azi la urne. Conform primelor estimări, şi la Darabani alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut o victorie categorică, dărăbănenii propulsându-l şi pe actorul Mircea Diaconu în Parlamentul European. Bajurenii nu au fost interesaţi prea tare de cine va ocupa fotoliile din Parlamentul European, prezentându-se la urne într-un procent de doar 21%, contrar aşteptărilor. De ce ...  continuare »

Fara comentarii »

Aproximativ 20% dintre darabaneni au votat pana la orele 16:30. Seful liberalilor: „Vor fi surprize”

Duminica, 25 Mai, 2014

Cei mai harnici sunt locuitorii satelor arondate oraşului, Lişmăniţa şi Eşanca, unde s-au prezentat la urne până la orele 16:30, 112 din 544 alegători din Lişmăniţa reprezentând un procent de 20,5 %, respectiv 61 din 284 săteni din Eşanca, adică 21,5%. Bajura rămâne în coada listei în ce priveşte prezenţa la vot, doar 12% dintre bajureni prezentându-se la vot până la 16:00. La 12:15 s-a prezentat la Secţia 114 din cadrul Şcolii Gimnaziale „Leon ...  continuare »

Fara comentarii »

Primarul Corneliu Arosoaie a votat. „Ca vor veni la guvernare cei care dorim noi, ca nu vor veni, speram ca populatia sa traiasca mult mai bineFOTO

Duminica, 25 Mai, 2014

„Prin schimbarea unor legi, sperăm să se orienteze mai mult către ţările care au intrat mai târziu în Comunitatea Europeană...Că vor veni la guvernare cei care dorim noi, că nu vor veni, sperăm ca populaţia să trăiască mult mai bine ca în prezent...Mai puţin mă interesează cine este şeful statului, dacă o iau din punct de vedere politic, cât mă interesează bunăstarea populaţiei. Nu vreau să fiu nici pesimist, nici prea optimist, dar cred că vom ...  continuare »

Fara comentarii »

5% dintre darabaneni au votat pana la orele 10:00. VEZI imagini de la granita de est a UE GALERIE FOTO

Duminica, 25 Mai, 2014

Aproximativ 500 de alegători din Darabani s-au prezentat la urne până la orele 10:00 pentru a-şi alege reprezentanţii în Parlamentul European. Bate vântul prin secţiile de votare din Darabani. Aglomeraţia din piaţa oraşului contrasta la orele dimineţii cu cea din unităţile de învăţământ unde electoratul dărăbănean nu se înghesuia la urne. Până la orele 10:00, la secţia eşantion a urbei din cadrul Liceului „Dimitrie Cantemir”, cea cu număr ...  continuare »

Fara comentarii »

COMENTARIUL SAPTAMANII Noua tactica in campanie: asfaltul cucereste electoratul

Sambata, 17 Mai, 2014

Alegerile europarlamentare i-au scos puțin din amorțeală pe funcționarii din ministerele bucureștene. Dornici ca partidele sau alianțele lor politice să obțină o victorie de moral pe 25 mai, pentru a pleca mai optimiști spre prezidențiale, miniștrii i-au pus pe subalterni să caute bani pentru investiții. Văzând că electoratul devine mai lacom (nu mai matur, baronii noștri, locali sau de Dâmbovița, nu pot înțelege expresia electorat matur), și nu se mai ...  continuare »

Fara comentarii »

PNL trage in PSD: „A inchis si apoi a vandut la fier vechi toate intreprinderile care au creat bunastare si locuri de munca pentru judetul Botosani”

Vineri, 09 Mai, 2014

zboiul dintre principalele formaţiuni politice din Botoşani se ascute odată cu apropierea alegerilor europarlamentare. PNL a emis un comunicat de presă prin care îi acuză pe social-democraţi că au distrus economia judeţului prin închiderea fabricilor şi întreprinderilor, prezentând chiar şi o listă a acestora. De asemenea, liberalii consideră că de la Revoluţie încoace judeţul Botoşani „a fost condus în proporţie de 80% de către comuniștii transformați ...  continuare »

Fara comentarii »

PNL si PSD isi incruciseaza sabiile: „Vorbiti electoratului d-voastra despre candidatii d-voastra si nu despre ai altora”

Miercuri, 07 Mai, 2014

PNL contraatacă în campania electorală pentru alegerile europarlamentare după ce foştii lor colegi de alianţă social-democraţi au prezentat rezultatele unui sondaj în care 59% dintre botoşăneni se împotrivesc deciziei de înlocuire a actorului Mircea Diaconu cu Florin Ţurcanu pe lista candidaţilor pentru Parlamentul European. De asemenea, PSD a lansat ideea că 77% dintre persoanele cu drept de vot din Botoşani au o părere proastă şi foarte proastă vizavi de ...  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare