Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Şcoala Gimnazială „Leon Dănăilă”

Micii fotbalisti de la „Leon Danaila”, locul IV la Olimpiada sportului scolar FOTO & VIDEO

Marti, 09 Aprilie, 2013

Micii fotbalişti din Darabani au debutat în trombă, chiar împotriva echipei care cîştigă mai tot timpul această competiţie: LPS. Nici de această dată nu s-a înregistrat nici o surpriză, şi botoşănenii şi-au adjudecat întrecerea elevilor. Antrenorul de la LPS, Cristian Frumuz, s-a agitat mult în timpul partidei cu dărăbănenii, contestând vehement unele decizii ale arbitrului. Nu a avut, însă nici o reacţie, când un elev de-al său a voleibalat efectiv ...  continuare »

Fara comentarii »

SUFLET PENTRU SUFLET alaturi de Monica. Episodul Paltinis GALERIE FOTO & VIDEO

Joi, 04 Aprilie, 2013

Marţi, organizatorii au reuşit să adune 2739 lei la finalul spectacolului de la Casa de Cultură “Theodor Balş” din Darabani, la care au asistat elevii Şcolii Gimnaziale “Leon Dănăilă”. Miercuri, la Păltiniş, Căminul Cultural din comuna vecină a devenit neîncăpător pentru cele aproximativ 200 de persoane, în marea lor majoritate copii, cadre didactice şi săteni. Aleşii din zonă nu s-au îngrămădit la aceste spectacole, dar Mirel Dascălu, promoterul ...  continuare »

Fara comentarii »

SUFLET PENTRU SUFLET alaturi de Monica GALERIE FOTO & VIDEO

Marti, 02 Aprilie, 2013

Sala Casei de Cultură „Theodor Balş” s-a umplut până la refuz în dimineaţa primei zile din săptămâna „Şcolii altfel”. Organizatorii au anticipat un flux foarte mare de spectatori, de aceea ziua de luni a fost rezervată elevilor Liceului „Dimitrie Cantemir”, în timp ce marţi, de la orele 10:00, este rândul colegilor lor de la Şcoala Gimnazială „Leon Dănăilă” să asiste la spectacolul de muzică şi dans oferit de  Clubul Copiilor din ...  continuare »

Fara comentarii »

Micii fotbalisti ai prof. Stefanuca, calificati la faza judeteana a Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar

Luni, 01 Aprilie, 2013

În ultimul meci s-au întâlnit echipele câștigătoare în etapele precedente și anume Școala Gimnazială Nr. 8 Dorohoi și Școala Gimnazială „Leon Dănăilă” Darabani.  Meciul a fost o adevărată finală cu două reprize diametral opuse. În primul mitan, echipa din Dorohoi a fost la cârma jocului reușind să deschidă scorul printr-un autogol al lui Vlad Ţîmpău. După pauză, dărăbănenii au înclinat balanţa partidei de partea lor, acelaşi Țîmpău ...  continuare »

Fara comentarii »

Elevii Scolii Gimnaziale „Leon Danaila”, pe podiumul Olimpiadei Judetene la limba si literatura romana FOTO

Marti, 26 Februarie, 2013

Elevii Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă” din localitate au obţinut rezultate pe măsura aşteptărilor: un loc I cu calificare la faza naţională, două locuri II şi un loc III. Profesorii „responsabili” pentru aceste clasări pe podium sunt Despina Pop şi Ramona Hrimiuc. Cel mai bun rezultat  la clasa a VII-a, 113 puncte, locul I şi implicit calificare la faza naţională, a fost obţinut de Cătălina Gucianu (foto jos, dreapta) din clasa a VII-a C, ...  continuare »

Fara comentarii »

Scoala „Leon Danaila”, un mare pas spre civilizatie: Corpul A racordat la reteaua de apa, centrala termica noua FOTO

Joi, 07 Februarie, 2013

Elevii Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă” care învaţă în corpul A beneficiază începând de marţi, 6 februarie, de „condiţii europene”, aşa cum ne-a mărturisit conducerea unităţii de învăţământ. Paradoxal, deşi a fost construit în 1964, acest corp al şcolii a fost racordat la reţeaua de apă şi canalizare a oraşului cu aproximativ două  luni de zile în urmă. Vechile sobe au fost înlocuite cu o centrală termică pe lemne după cele care au ...  continuare »

Fara comentarii »

Elevii Scolii Gimnaziale „Leon Danaila”, pe podiumul etapei I a Concursului National de Matematica Euclid GALERIE FOTO

Marti, 05 Februarie, 2013

Sâmbătă, 2 februarie 2012, la Şcoala „Spiru Haret” din Dorohoi s-a desfăşurat etapa a II-a a Concursului naţional de matematică „Euclid”. Participarea elevilor dărăbăneni a fost şi de această dată numeroasă, mulţi dintre concurenţi fiind motivaţi de rezultatele bune şi foarte bune obţinute în prima etapă a concursului din luna noiembrie a anului trecut, când elevii prof. Stelian Sfeclă (foto jos) de la Şcoala Gimnazială „Leon Dănăilă” au ...  continuare »

Fara comentarii »

Mica Unire, mare sarbatoare la Darabani GALERIE FOTO & VIDEO

Vineri, 25 Ianuarie, 2013

Ziua de 24 ianuarie a intrat de mult în calendarul dărăbănenilor ca un prilej de sărbătoare, chiar dacă foarte mulţi dintre cei care participă la această manifestare nu asimilează această dată decât cu „Hora Unirii şi retragerea cu torţe”. În 2013, după ce am trecut cu bine de apocalipticul 2012 şi de sărbătorile ţinute pe stil nou şi pe stil vechi, ziua „Micii Uniri” de la 1859 dintre Moldova şi Ţara Românească a fost sărbătorită cu fastul ...  continuare »

Fara comentarii »

Colinde, capre si caiuti darabaneni: „La multi ani!”. Orchestra „Hora” din Concesti, MVP-ul spectacolului TRADITII SI OBICEIURI FOTO & VIDEO

Luni, 24 Decembrie, 2012

Spectacolul „Tradiţii şi obiceiuri” a fost deschis de colindele interpretate de Clara Apachiţei, care a predat apoi ştafeta colegilor ei de la Clubul Copiilor din Darabani. De asemenea, elevii Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă” şi cei ai Liceului „Dimitrie Cantemir” din Darabani au interpretat un spectacol de colinde, cu capre şi căiuţi, iar la final i-au sorcovit pe cei prezenţi în sala Casei de Cultură „Theodor Balş” şi au cântat „La mulţi ...  continuare »

Fara comentarii »

CL a spus pas lui „Dimitrie Cantemir” la liceu. Arosoaie: „Nici societatea civila nu este de acord cu o denumire propusa de doua persoane”

Joi, 20 Decembrie, 2012

„D-l primar spune că la insistenţa conducerii liceului a introdus acest punct pe ordinea de zi şi spune directorului că trebuia să facă aceste demersuri mult mai devreme, pentru ca domnii consilieri să poată studia materialele necesare. Astfel, propune retragerea de pe ordinea de zi” se arată în procesul verbal al şedinţei extraordinare de Consiliu Local (CL), de miercuri, 19 decembrie. 12 consilieri locali au fost de acord cu propunerea edilului şef al urbei, doi ...  continuare »

Fara comentarii »

Scolile din Darabani isi redeschid miercuri portile. Doar elevilor navetisti li se vor motiva absentele

Marti, 18 Decembrie, 2012

„Am discutat cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean, şi din punctul nostru de vedere cred că s-ar putea ţine ore mâine, mai ales că a început să se circule şi pe străzile laterale ale oraşului. Astfel, Şcoala Gimnazială „Leon Dănăilă” şi structurile arondate vor relua cursurile” a declarat pentru Darabaneni.ro, Lucian Florea, directorul Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă”. Şi conducerea Liceului „Dimitrie Cantemir” a decis reluarea ...  continuare »

Fara comentarii »

Scolile de pe raza orasului Darabani raman inchise si marti

Luni, 17 Decembrie, 2012

Conducerile principalelor unităţi de învăţământ din Darabani au trimis în această dimineaţă adrese către Inspectoratul Şcolar Judeţean care a fost de acord să suspende cursurile unităţilor de învăţământ de pe raza oraşului Darabani şi în cea de-a doua zi a săptămânii, marţi, 18 decembrie. “Acum 10 minute am hotărât suspendarea cursurilor la Şcoala Gimnazială „Leon Dănăilă” şi unităţile de învăţământ arondate, datorită condiţiilor ...  continuare »

Fara comentarii »

Gradinita cu program prelungit, „un vis implinit” pentru darabaneni GALERIE FOTO

Luni, 17 Decembrie, 2012

Duminică, 16 decembrie, Grădiniţa nr. 2 din Darabani ar fi trebuit să devină neîncăpătoare pentru invitaţi. „Tot Inspectoratul Şcolar ar fi trebuit să fie aici” ne-a mărturisit cu câteva ore înainte de prânz, Zîna Andronic, amfitrionul manifestării. Zăpada şi viscolul au împiedicat să se întâmple asta, la inaugurarea oficială a noului serviciu oferit de unitatea de învăţământ preşcolar, şi anume programul prelungit. La acest eveniment au ...  continuare »

Fara comentarii »

INFERNUL ALB prelungeste vacanta elevilor. Toate scolile din judet sunt inchise, cel putin luni

Duminica, 16 Decembrie, 2012

„Având în vedere atenționarea meteorologică și starea drumurilor naționale, județene și comunale din județ, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Botoșani a decis suspendarea cursurilor pentru 17 decembrie 2012 în toate unitățile de învățământ din județul Botoșani”, se arată în comunicatul IŞJ. “Sistarea cursurilor se stabileşte de către Inspectorat de la zi la alta. Vom vedea mâine cum va fi vremea” a precizat şi Lucian Florea, ...  continuare »

1 Comentariu »

Consilierii locali au aprobat numarul si cuantumul burselor elevilor darabaneni

Vineri, 07 Decembrie, 2012

Edilii dărăbăneni au aprobat în ultima şedinţă ordinară de Consiliu Local numărul şi valoarea burselor pentru anul şcolar 2012-2013, în conformitate cu un Ordin al Ministrului Educaţiei din octombrie 2011. Cuantumul bursei de merit este de 100 de lei, iar al uneia de studiu este de 90 de lei pentru elevii Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă”, în timp ce liceenii de la „Dimitrie Cantemir” vor primi 80 de lei pentru acelaşi tip de bursă. Valoarea burselor ...  continuare »

Fara comentarii »

VINEREA NEAGRA si pentru Casuba si Galusca. Sucevenii au pierdut in fata darabanenilor FOTO & VIDEO

Sambata, 24 Noiembrie, 2012

Unii dintre jucătorii antrenorilor Caşuba şi Găluşcă au conştientizat doar la Darabani că nu joacă pe iarbă, ci pe parchet, ei venind pregătiţi cu ghete de fotbal. Echipa suceveană a plimbat mai bine mingea în Sala de sport a Şcolii Gimnaziale “Leon Dănăilă”, dar dărăbănenii au fost mai bătăioşi şi s-au impus, în final, cu 5-3. Oaspeţii au lovit barele porţii dărăbănenilor de aproximativ 20 de ori. Cătălin Grosu a fost autorul unei “triple” ...  continuare »

12 Comentarii »

60 de copii au dat probe, in prima zi, pentru Scoala de fotbal „Casuba si Galusca” FOTO & VIDEO

Vineri, 16 Noiembrie, 2012

„Au venit mulţi copii. Este de lucru, mult tare, cu ei. Dar ceea ce este greu este şi frumos, pentru că dacă ar fi uşor, toată lumea ar face acest lucru” a declarat pentru Darabaneni.ro, antrenorul Victor Găluşcă. Şi pentru a fi mai „frumos”, cei prezenţi în sală au trebuit să îndure şi fumul înnecăcios care provenea de la cei care sudau plasele din spatele porţilor, copiii fiind nevoiţi, la un moment dat, să facă slalom printre muncitorii din sală. ...  continuare »

7 Comentarii »

Arosoaie a incercat sa „impace” traseele microbuzelor care transporta elevii darabaneni

Sambata, 03 Noiembrie, 2012

Primarul Corneliu Aroşoaie a adus în discuţie problemele de transport ale elevilor dărăbăneni şi dificultăţile pe care le întâmpină transportatorul privat cu plata serviciului prestat. „Ştiţi foarte bine că noi avem un singur microbuz şcolar, iar în regimul trecut s-a închis şcoala din Corneşti, iar ciclul gimnazial al şcolii din Lişmăniţa a fost adus la Darabani, plus că mai transportăm şi o serie de copii de la Eşanca. Avem aproximativ 40 de ...  continuare »

5 Comentarii »

Pagina  1   2   3   4  5
Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare